Sari direct la conținut

Utile: Testul care iti spune daca ai probleme cu plamanii; Ceaiuri pentru ficat; Sarea roz de Himalaya: beneficii si mod de folosire

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Testul care iti spune daca ai probleme cu plamanii Unul dintre cele mai simple teste pe care le poti face acasa iti spune daca ai suficienta putere in plamani. Aprinde un chibrit si tine-l la aproximativ 15 cm distanta de gura si incearca sa il stingi. Daca nu poti, inseamna ca plamanii tai nu sunt suficient de sanatosi si trebuie sa vezi un medic. Respiratia suieratoare semnaleaza un blocaj pe caile respiratorii si nu ar trebui ignorata. Atunci cand tusesti cu sange, este indicat sa ceri ajutor medical de urgenta. Si durerea in piept, care dureaza mai mult de o luna, este un semnal de alarma si poate anunta o boala de plamani. Afectiunile pulomonare sunt foarte raspandite in intreaga lume si trebuie tratate cu maxima seriozitate. Mergi periodic la medic si previne aparitia lor, scrie Unica.

Rubarba, ingredientul bogat in principii nutritive din deserturi Rubarba este o planta cu origini asiatice si nord-americane, care apare in lunile mai-iunie si care are o multime de proprietati curative. La noi in tara, rubarba este folosita cu precadere in preparatele culinare din zona Ardealului. Rubarba are un continut ridicat de apa si doar 1,4 g zahar la suta de grame, ceea ce o face slab calorica. Planta este bogata in vitamine precum: provitamina A, complexul de B-uri, vitaminele C, E si K. Gratie concentratiei ridicate de vitamina C, rubarba intareste dintii, gingiile, mentine sanatatea oaselor si ajuta procesul de cicatrizare. Avand proprietati digestive si fortifiante, planta poate fi utilizata ca vermifug. Cat despre vitamina K, aceasta ajuta la coagularea sangelui, scrie Avantaje.

Top 7 motive pentru care sa mergi la psiholog Cochetezi cu ideea de a merge la psihoterapie pentru ca vrei sa fii mai bine tu cu tine? Iata cateva situatii cand te poate ajuta un psiholog. (1) Ai o relatie. Nu putem trai fara relatii, iar cand le avem, de multe ori nu reusim sa traim in armonie cu ele. Cel putin, relatiile amoroase, ajung sa ne reprezinte o parte semnificativa a vietii, motiv pentru care, atunci cand acestea nu functioneaza, intreaga viata ne pare data peste cap. (2) Munca. Munca reprezinta o parte importanta a propriei identitati, intrucat aici ne petrecem aproape jumatate din timp, daca nu mai mult, iar nemultumirile sunt mediu propice pentru depresii, anxietati, dependente. (3) Emotii coplesitoare. Teama, sensibilitatea, pierderea, frica si furia, in anumite momente ajung sa fie coplesitoare. Atat de mari, incat nu le mai putem gestiona. Terapia ne ajuta sa dam sens emotiilor, sa le intelegem si controlam, si sa ne indreptam catre acele probleme mai profunde care le cauzeaza. Integral pe Psychologies.ro.

Ceaiuri pentru ficat Ceai pentru ficat cu armurariu – Armurariul este o planta cu mutle beneficii pentru sanatate, dar are un talent special cand este folosit ca ceai hepatic. Intareste ficatul si il protejeaza de toxinele care patrund adanc in tesuturile sale. Ceai hepatic cu radacina de papadie – Un alt tonic hepatic foarte eficient si cunoscut, disponibil la orice plafar si chiar in unele supermarketuri este ceaiul de radacina de papadie. Acesta curata ficatul si inlatura acele substante care duc la insuficienta hepatica. Ceai de alfalfa (lucerna) – Lucerna este una dintre cele mai puternice si la moda plante pentru amestecurile de ceai. Ea reumple ficatul cu vitaminele si mineralele pe care le-a consumat, de aceea ceaiul de alfalfa este recomandat dupa boli, perioade lungi de sedentarism, sau pentru cand te simti molesit fara motiv, scrie Unica.

Sarea roz de Himalaya: beneficii si mod de folosire Bogata in oligoelemente, in special in fier, calciu si potasiu, sarea roz de Himalaya permite o buna regenerare a sangelui. Fiind un detoxifiant puternic, aceasta are proprietatea de a distruge substantele nocive din organism si metalele grele (mercurul si plumbul). In plus, dizolva depunerile de calciu, pe termen lung avand o actiune benefica asupra unor afectiuni precum artroza, artrita, reumatismele deformante sau litiaza renala si cea biliara. Exista o multitudine de moduri de utilizare a acestei sari: La dus – sarea roz de Himalaya poate fi folosita la dus in scop detoxifiant. Pielea umeda se maseaza cu un pumn de sare, care se lasa sa actioneze intre 1 si 5 minute, apoi, se clateste. Inhalatia salina: se realizeaza prin dizolvarea a 30 g sare roz intr-un litru de apa calda, urmata de inhalarea vaporilor timp de 10-15 minute. Integral pe Avantaje.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro