Sari direct la conținut

Politic Show: Inca o incercare! Pensii speciale pentru diplomati si functionarii parlamentari; Aurescu: UE sa se implice mai hotarat in vecinatatile sale; Daca esuam, ce rol global ne putem asuma?; Ce spune Gabriel Oprea despre UNPR

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Secretul imunitatii lui Dan Sova: 20 de ani in tandem cu Victor Ponta Decizia luata ieri de judecatorii Curtii Constitutionale nu are un impact direct asupra lui Dan Sova, dar da posibilitatea atacarii ulterioare a votului din 25 martie in cazul sau. Nici cazul penal al socrului Ilie Sarbu, anchetat de DNA in campania prezidentiala pentru o retrocedare ilegala de terenuri, nici arestarea recenta a cumnatului sau, Iulian Hertanu, nu au lasat la vedere imaginea unui prim-ministru iritat, incomodat de intrebari, nesigur. A facut-o, in schimb, dosarul „Sova”, tradand o vulnerabilitate a omului politic Victor Ponta: mai vechea legatura cu fosta casa de avocatura a colegului sau de facultate si, mult timp, unul dintre bunii sai prieteni, Dan Sova. O legatura rezumata, spune fostul ministru al Transporturilor, la doua cazuri de reprezentare penala, lasate insa nedetaliate, scrie Adevarul.

Procurorii au descins la sediile PNL si PSD Prahova. Ce documente cautau Mai multe documente privind sponsorizari primite de PNL si PSD Prahova in perioada 2011-2015 au fost ridicate, joi, de procurorii DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie in care este urmarit penal cumnatul premierului, Iulian Hertanu. Procurorii DNA Ploiesti au mers, joi, la sediile PNL si PSD Prahova, de unde au solicitat, in baza unei adrese oficiale, documente privind sponsorizarile primite de cele doua filiale. Surse judiciare au declarat ca solicitarea acestor documente a fost facuta de DNA in dosarul in care este cercetat, alaturi de alte persoane, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, acuzat de constituire de grup infractional organizat si deturnare de fonduri de europene. In acelasi dosar sunt cercetate sub control judiciar si alte persoane, intre care deputatii Sebastian Ghita,Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, acuzati de sprijinire de grup infractional, scrie Gandul.

Inca o incercare! Pensii speciale pentru diplomati si functionarii parlamentari Un grup de parlamentari din PSD si UDMR vrea sa redea functionarilor parlamentari si diplomatilor pensiile speciale. Pe lista celor care vor benefi cia de acest drept au fost strecurati si angajatii ministerului comertului exterior si cooperarii economice internationale, institutie existenta inainte de 1989. Potrivit propunerii legislative privind pensiile speciale pentru diplomati – semnate printre altii de Marian Neacsu (PSD), Florin Iordache (PSD), Carmen Moldovan (PSD) si Kerekes Karoly (UDMR) – acestia ar putea primi o pensie de serviciu de 80% din media veniturilor salariale nete din ultimele 12 luni de activitate. Vor beneficia de aceasta pensie toti cei care au activat minimum 18 ani in diplomatie sau in comertul exterior, scrie EVZ.

Ce spune Gabriel Oprea despre UNPR „Suntem un partid militarizat, in sensul bun al cuvantului, politica noastra nu se schimba, politica interesului national. Toti liderii politici au luat in serios acest lucru si asa este bine, sa vorbim de interesul national. Politica UNPR nu s-a schimbat, sprijinim mereu Guvernul din care facem parte, sprijinim pe presedintele Romaniei, indiferent cum il cheama pentru ca, de fapt, sprijinim Romania. Domnul Iohannis, eu lucrand pe domeniul securitatii nationale, primul mare proiect a fost, dupa parerea mea, extraordinar in acest context de securitate – 2% din PIB Romaniei pe urmatorii zece ani predictibilitate pentru inzestrarea Armatei Romane. Romania este membra NATO si UE si suntem respectati de partenerii nostri internationali”, a afirmat Gabriel Oprea, in cadrul unei declaratii de presa sustinute, joi, la Galati, scrie Romania Libera.

Aurescu: UE sa se implice mai hotarat in vecinatatile sale; Daca esuam, ce rol global ne putem asuma? „Contextul actual de securitate din vecinatatea UE, atat vecinatatea estica, cat si vecinatatea sudica impune cu necesitate o reflectie strategica a celor mai bune modalitati de raspuns la nivelul Uniunii Europene (…) MAE a fost activ pe aceasta dimensiune la nivelul UE, am elaborat un document de pozitie care a circulat recent la Bruxelles si in toate statele membre, el contine viziunea noastra asupra modalitatii in care UE trebuie sa se raporteze la evolutiile de securitate actuale si viitoare”, a declarat, joi, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la lansarea seriei de dezbateri interactive „Dialoguri@MAE”, dedicate unui schimb de idei nemijlocit si contactului direct intre reprezentantii MAE si cei ai societatii civile, in scopul informarii asupra temelor relevante de politica externa si a facilitarii dialogului pe aceste subiecte, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro