O cladire de locuinte din Bucuresti se afla pe lista scurta a Premiului Uniunii Europene pentru arhitectura – Mies van der Rohe 2015
O cladire de locuinte construita recent pe str. Dogarilor, in spatele bd-ului Mihai Eminescu, se afla pe lista scurta a Premiului Uniunii Europene pentru arhitectura – Mies van der Rohe 2015, cea mai prestigioasa competitie de profil din Europa. Proiectul de arhitectura al cladirii a fost realizat de ADN Birou de Arhitectura.
„Situata in Bucuresti, pe strada Dogarilor, cladirea Urban Spaces ofera o imagine contemporana asupra locuintelor, precum si flexibilitate si diversitate pentru ocupantii acestora. Prin spatii relativ mici, completate de spatii comune mai largi, dar si printr-o tipologie diferita a apartamentelor, locatarii se pot bucura de o alternativa adecvata pentru centrul orasului actual. Un proiect ce anticipeaza trendurile in locuirea urbana, Urban Spaces aduce orasului un rol principal in viata tot mai aglomerata a locuitorilor sai”, se arata in prezentarea proiectului.
Dogarilor_7
Foto: ADN
In cursa pentru castigarea premiului Mies van der Rohe 2015, alaturi de ADN Birou de Arhitectura, concureaza unele din cele mai mari nume ale arhitecturii contemporane. Au fost selectate 420 dintre cele mai creative si inovatoare proiecte din toata Europa, dintre care numai 40 se afla in shortlist-ul competitiei, iar dintre acestea doar doua sunt proiecte rezidentiale.In faza finala a competitiei vor intra numai 5 proiecte, iar acestea vor fi anuntate la Londra, la sfarsitul lunii februarie. Castigatorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, in urma prezentarii proiectelor pe 8 mai, in Barcelona.
Proiectul cu care ADN Birou de Arhitectura este nominalizat la premiul Mies van der Rohe s-a gasit pe shortlist-ul unor alte competitii internationale de renume precum World of Architecture Festival si a fost castigator al editiei din 2014 al Anualei de Arhitectura Bucuresti si al Bienalei Nationale de Arhitectura.
ADN Birou de Arhitectura a fost infiintat in anul 2003 si este condus de arhitectii Andrei Serbescu, Adrian Untaru si Bogdan Bradateanu.