Sari direct la conținut

Compania Softronic din Craiova a semnat intelegerea prin care va produce locomotive in Ungaria

HotNews.ro
Compania Softronic din Craiova a semnat intelegerea prin care va produce locomotive in Ungaria

Compania romaneasca Softronic a semnat documentele pentru crearea unui joint-venture cu grupul ungar LAC pentru a produce locomotive in tara vecina, incepand cu anul 2016. Presa ungara scrie ca initial se vor crea 50 de noi locuri de munca, iar pe termen lung 250. Compania este cunoscuta pentru trenul electric Hyperion care circula pe ruta Craiova-Bucuresti-Brasov

Noua companie este detinuta majoritar (51%) de Softronic si are ca obiectiv fabricarea de locomotive electrice tip Transmontana in Ungaria, incepand cu anul 2016.

Cele doua companii si-au anuntat planurile in decembrie anul trecut, obiectivul fiind ca sit-ul de productie sa fie gata pana la final de 2015, iar prima locomotiva sa fie fabricata in 2016.

Joint-venture-ul va crea initial 50 de noi locuri de munca, iar pe termen lung vor fi 250 de noi locuri de munca, inclusiv unele pentru care este nevoie de calificare deosebita.

„Societatea noastra va veni cu know-how-ul si foarte multe dintre componente: motoare, convertizoare, sisteme de supraveghere, sisteme de siguranta. Firma cu care ne asociem este transportator pe calea ferata. A cumparat de la noi o locomotiva Transmontana, care va fi livrata pe 15 ianuarie, si vor sa cumpere alte cateva, apoi sa producem locomotive electrice in comun, in noua fabrica”, spunea in decembrie Radu Zlatian, reprezentantul Softronic Craiova, citat de Gazeta de Sud.

Compania olteana a fost infiintata in 1999 si este unul dintre putinii furnizori privati de produse si servicii pe piata feroviara romaneasca. Ea este cunoscuta in special pentru Hyperion, supertrenul electric de mare viteza produs la Craiova, care circula pe caile ferate ale Romaniei.

Modelul de locomotiva Transmontana (6.000 Kw) produs de companie foloseste motoare asincrone de curent alternativ si poate fi folosita pe traseele montane datorita puterii mari de tractiune. Potrivit site-ului companiei maghiare, locomotivele LAC ¬ Softronic ar putea costa 2,5 ¬ 3 milioane de dolari, fiind o alternativa mai ieftina fata de modelele asemanatoare existente pe piata (4,5 milioane de dolari

ARHIVĂ COMENTARII
2014-12-05 19:24:52
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro