Sari direct la conținut

Ministerul Mediului: Peste 220 de hectare de padure au fost defrisate ilegal in judetul Maramures, in primele 6 luni ale anului

HotNews.ro
Padure defrisata, Foto: Ministerul Mediului
Padure defrisata, Foto: Ministerul Mediului

Peste 220 de hectare de padure au fost defrisate ilegal in judetul Maramures, in primele 6 luni ale anului, potrivit unui raspuns trimis de Departamentul de Ape si Paduri din Ministerul Mediului la solicitarea HotNews.ro. In urma controalelor facute de lnspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si de Vanatoare in toata tara in aceasta perioada – 6780 controale – in aceasta zona s-au constatat cele mai multe defrisari ilegale. In total, prejudiciul constatat se ridica la peste 6,7 milioane lei.

La nivelul intregii tari, lnspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si de Vanatoare au efectuat in perioada 01.01.2014 – 30.06.2014 un numar de 6780 controale. „In urma acestor controale au fost intocmite un numar de 353 sesizari penale, valoarea prejudiciului rezultat din infractiuni fiind de 15.696.921 lei. De asemenea au fost aplicate un numar de 2017 amenzi contraventionale cu o valoare in cuantum de 6.777.800 lei, fiind confiscata faptic cantitatea de 3560 mc materiale lemnoase si contravaloric cantitatea de 29951 mc. In urma verificarilor a fost identificat un volum de 115.551 mc arbori taiati ilegal”, se arata in raspunsul trimis de Departamentul de Ape si Paduri din Ministerul Mediului.

Potrivit informatiilor furnizate de institutie, cele mai multe taieri ilegale au avut loc in Maramures, in Ocolul Silvic Sighet si Ocolul Silvic Borsa, unde s-au taiat ilegal peste 220 ha de padure. Taierile au avut loc in padurile private, dar si in padurile statului.

Au mai fost efectuate controale si in:

– Mehedinti, unde s-au constatat taieri ilegale pe o suprafata de 2 ha;

– Prahova, unde s-au constatat taieri ilegale pe o suprafata de 2,5 ha;

– Dambovita, unde s-au constatat taieri ilegale pe o suprafata de 1,5 ha;

– Bacau, unde s-au constatat taieri ilegale pe o suprafata de 1,5 ha;

Mentionam ca aceste controle s-au facut fie la sesizarea cetatenilor/ONG-urilor fie ITRSV-urile s-au autosesizat sau au verificat aleatoriu anumite zone si nu acopera toata suprafata impadurita la nivel judetean.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro