Sari direct la conținut

Sefa CNA, Laura Georgescu, despre schimbarile legate de audiovizual din proiectul de cod al insolventei: Realitatea TV nu intra sub incidenta lor. Daca articolul exista in ianuarie, OTV nu pierdea licenta

HotNews.ro

Articolul aparut in ultima versiune accesibila a noului Cod al insolventei si care se refera la audiovizual, articol ce ar putea pune radiodifuzorii in imposibilitatea de a mai emite, nu se aplica in cazul Realitatea Media, a spus vineri, pentru HotNews.ro, presedintele CNA Laura Georgescu. Realitatea TV acuza, in prezent, guvernul Ponta ca „vrea sa falimenteze” acest post. Insistand ca vorbeste in nume personal si ca nu este expert in insolventa, Laura Georgescu spune ca, desi suspendarea licentei audiovizuale nu exista ca termen in Legea Audiovizualului, ea poate fi aplicata avand in vedere ca licenta este un act administrativ, iar aplicarea ar duce la intreruperea emisiei posturilor afectate.

Laura Georgescu a precizat pentru HotNews.ro, insistand ca sunt puncte de vedere personale si ca nu este expert in insolventa:

  • Daca acest articol era in vigoare in ianuarie 2013, OTV nu pierdea licenta. In 28 martie 2012, cand OTV a intrat in procedura de insolventa, dupa ce anunta Consiliul, i se suspenda licenta pana avea aprobat planul de reorganizare, care il scutea sa mai acumuleze datorii si amenzi. Si in niciun caz nu i se mai retragea licenta in ianuarie 2013, pentru neplata amenzilor in ultimele sase luni.” (n.red.: referire la decizia CNA din 22 ianuarie, de a retrage licenta OTV pentru ca nu platise amenzile catre forul audiovizual. Ocram Televiziune, compania care detinea licenta pentru „televiziunea poporului”, era in insolventa din primavara 2012)
  • in legatura cu aplicabilitatea acestor prevederi in cazul Realitatea Media, care acuza o intentie a guvernului de a inchide Realitatea TV: „Articolul se aplica exclusiv in cazul celor care nu au plan de reorganizare aprobat. Ca atare, Realitatea e in afara incidentei acestui articol, intrucat are aprobat planul de reorganizare din 12 iunie”.
  • cum poate fi aplicata aceasta prevedere, avand in vedere ca suspendarea licentelor nu exista, ca termen, in Legea Audiovizualului:Licenta este un act administrativ, iar suspendarea aplicarii unui act administrativ e general valabila. Actioneaza definitia general valabila a actului administrativ – eu asa interpretez, sunt convingerile mele proprii”
  • suspendarea licentei duce automat la incetarea emisiei statiei respective? „Chiar daca suspendarea nu e definita in Legea Audiovizualului, licenta fiind un act administrativ, se suspenda actul administrativ. Statia nu mai emite
  • despre avantatajele acestei prevederi: „Cand anunti ca ai cerut procedura de insolventa, articolul nu face decat sa reduci perioada pana la planul de reorganizare”
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro