MAGAZIN Cele 11 lectii ale acestei veri. Zece motive pentru care uram Facebook. De ce nu putem folosi telefoanele in avion? Ce s-ar intampla daca ar pica toti satelitii, brusc? TED Talks
In vara anului 1999, patru rezidenti din New York au murit de o boala pulmonara pe care medicii care diagnosticasera ca fiind encefalita de tip St Louis. Biroul medicului legist din New York a insistat sa li se faca autopsia si astfel au fost identificate primele victime americane ale virusului West Nile.Intr-un studiu aparent macabru prin care cercetatorii colectau date de la disectiile post-mortem ale unui numar ridicat de cadavre pentru a se stabili cauzele mortii, cercetatorii au descoperit ca in circa 30% din cazuri cauzele deceselor inregistrate in fisele medicale erau gresite.
- 11 lectii ciudate pe care le-am invatat in aceasta vara. „Frankenburger”, primul burger creat in vitro pornind de la celule susa de vaca a fost gatit si degustat luni la Londra, in cadrul unui experiment care ar putea avea un potential revolutionar. Dar nu este singurul lucru ciudatel din aceasta vara. …
- Ce se intampla de fapt atunci cand suntem muscati de un tantar? Valerie Choumet si colegii sai de la Institutul Pasteur din Paris, au filmat materialele video care arata in premiera ce se intampla…..
- Cum fac de fapt albinele mierea? De ce unele tipuri de miere cristalizeaza mai repede decat altele? Mai aflati raspunsul la intrebari cum ar fi: de ce nu au voie copiii sub un an sa manance miere, cata vreme in miere nu cresc microbii?
- Corpul tau si lumea. Un clip de 68 de secunde. No comment.
- Eficacitatea acupuncturii? Zero barat. Un efect placebo, vezi-ti de treaba…
- Toti se inseala cu privire la modul in care oamenii mor atunci cand cad in lava unui vulcan. Mai tineti minte cum moare Gollum, in „Intoarcerea Regelui” din trilogia Stapanul Inelului? E pe Muntele Doom si se scufunda in lava, dupa ce pretiosul inel este si el aruncat acolo. Guess what? Daca esti om, nu te vei scufunda never ever in lava! Poate doar daca esti Terminator…
- Ce s-ar intampla daca ar pica toti satelitii, brusc? Jurnalul unei zile in care lucrurile nu ar fi chiar atat de rele pe cat se contureaza in scenariile apocaliptice. Nu am avea Internet, dar poate am incepe sa vorbim mai mult intre noi, sa acordam atentie lucrurilor cu adevarat importante…
- Un GIF adorabil. Ceea ce se vede in el nu e decat o pata de cerneala inconjurata de alte pete mici. Si atunci de ce creierul nostru „vede” un dalmatian care alearga? Un truc pe care propriul creier ni-l joaca….
- 10 motive pentru care uram Facebookul.
- Timpul ca bani. Cand esti tanar, devii cheltuitor. Cand imbatranesti, arunci mai putin cu banii. Probabil si pentru ca nu ti-au mai ramas prea multi dupa cheltuielile din tinerete….
- V=a atacat ursul? Nu mai credeti in povestile cu urcatul in copaci sau fugitul prin padure. Dar ce te faci totusi dacă ursul te ataca pe bune? Vezi ce spun studiile, dar un singur lucru sa nu-l incercati: sa va luptati cu el!
- Delfinii isi amintesc unul de altul vreme de 20 de ani. Caci si uitarea-i scrisa in legile delfinesti…
- Cum sa devii noua ta parola de computer. Departamentul de Aparare, pentru care nici o idee nu este prea traznita, lucreaza la aceasta problema. Ca parte a programului cercetatorii vor sa includa caracteristici cum ar fi viteza cu care dactilografiezi, amprenta lasata pe tase si alte asemenea caracteristici pentru ca iPhone-ul tau sau computerul sa te recunoasca mai repede decat realizezi
- De ce nu-l recunoastem pe Superman? Cel mai puternic super-erou din toate timpurile (inafara de Ponta)- Superman, are probabil cea mai proasta deghizare posibila. Niste gel si o pereche de ochelari prin care orice copil ar trebui sa-l recunoasca. Dar nu o face! O explicatie neurologica a acestui lucru o ofera prosopagnosia.
- Intr-o lume in care suntem bombardati zilnic cu mii informatii de toate felurile, la ce ar trebui sa mai fim atenti?
- Unii nu suporta zgomotul produs de cineva care mananca un mar. Altii se enerveaza la auzul zgomotului provocat de taierea unghiilor. Ce e misophonia, sau toleranta scazuta la anumite sunete?
- Economistul comportamental Dan Ariely, autorul Irationalului Predictibil, foloseste iluzii vizuale clasice si uneori socantele, rezultate ale propriei sale cercetari contraintuitive pentru a demonstra ca, atunci cand luam decizii, nu suntem atit de intuitivi pe cat credem .
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro