Sari direct la conținut

Rodica Mandache nu il lasa pe Marius Manole sa ia vacanta: Marea iubire a lui Sebastian, vineri seara, la Godot Cafe Teatru

HotNews.ro
Marius Manole in Marea iubire a lui Sebastian, Foto: Elena Simion
Marius Manole in Marea iubire a lui Sebastian, Foto: Elena Simion

Teatrele de stat sunt inca in vacanta, dar nu si doamna Rodica Mandache, al carui farmec artistic vom avea ocazia sa il admiram stralucind in spectacolul „Marea iubire a lui Sebastian”, vineri, 2 august, la ora 19:00, la cafeneaua Godot Cafe Teatru, situata pe strada Blanari nr. 14 din Centrul vechi. Emotia artistica este completata de unii dintre cei mai apreciati actori ai tinerei generatii: Marius Manole, Ana-Ioana Macaria si Istvan Teglas. Rezervarile se pot face la numerele de telefon 021.316.16.82 si 0736.414.244 zilnic intre orele 12:00 si 19:00.

„Marea iubire a lui Sebastian e o piesa cu un singur personaj, Leny Caler, actrita ce-si traieste batranetea melancolic, visand cu nostalgie la Mihail Sebastian. Leny Caler, intruchipata de Rodica Mandache, nu e insa singura pe scena. E inconjurata de umbrele trecutului care o invaluie precum fumul tigarii lui Sebastian, jucat de Marius Manole, care striga din trecut cu dragoste, durere sau gelozie.

Alaturi de Leny si Sebastian, se afla Stefan Valeriu si Corina, personaje ale piesei lui Sebastian, ,ale caror voci se striga si se cheama din extremitatile scenei. Piesa, Jocul de-a vacanta, ar fi fost scrisa de Mihail Sebastian special pentru Leny Caler, iar vocea Corinei, se vrea un alter ego al cochetei Leny.

Intrepatrunderea dialogului dintre Leny si Mihail cu replicile Corinei si ale lui Stefan Valeriu sporesc emotia piesei.

Rodica Mandache si Marius Manole

Rodica Mandache si Marius Manole

Foto: Elena Simion

Daca Leny si Mihail se cearta si sunt amuzanti, Stefan Valeriu lanseaza intrebari grele, ale caror raspunsuri plutesc peste destinul iubirii celor doi.

De asemenea, secventele muzicale, bine alese, as spune, creeaza o atmosfera boemo-romantica, amintind de vremurile Bucurestiului interbelic sau intervin in visarile lui Leny, pentru a-i spori tragismul.

De la discutii despre teatru, viata actorilor, modalitatea in care textul unei piese este incorporat de actor in propriul lui eu, de la cochetarii femeiesti, priviri intense, scene de gelozie, piesa se indreapta crescendo spre un final tragic. Mihail Sebastian moare lovit de un camion in 1945, iar Leny, , e singura martora a iubirii lor trecute.

Momentele in care vocea calda si asprita de varsta a Rodicai Mandache ne povesteste cu un nod in gat despre Sebastian mort, plutind sub mormane de flori, intr-o zi de mai, sunt intr-adevar emotionante.

Zice la un moment dat Leny Caler, ca a observat ca atunci cand ea se emotioneaza pe scena si publicul se emotioneaza, avertizandu-ne parca pentru momentul in care Rodica Mandache se emotioneaza si emotia ei ajunge pana la spectatori. Intr-un singur cuvant, Marea iubire a lui Sebastian e o piesa sensibila, care te emotioneaza. Are un lirism profund, bine conturat de gesturile, privirile si vocile lui Marius Manole si Rodica Mandache.

Si apoi din intuneric, rasuna puternic vocea lui Istvan Teglas, si apoi muzica izbucneste din surdina, iar piesa se sfarseste, lasandu-ne sa-l visam pe Mihai.” (Raluca Dan, Bulletin Dada)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro