Utile: Masura eficienta de prevenire a autismului: acid folic zi de zi pentru gravide; Afla cum te poti trata de raguseala; Reteta de cinci minute care iti aduce sistemul imunitar la cote maxime; Patru uleiuri cu puteri vindecatoare
Masura eficienta de prevenire a autismului: acid folic zi de zi pentru gravide. Mai ales in primele luni de sarcina, este foarte important aportul zilnic de acid folic, adica de vitamina B9. Riscul de autism la copil scade la jumatate daca mama ia cu regularitate aceste suplimente, spun specialistii norvegieni. Cea mai eficienta masura de reducere a riscului de autism este administrarea suplimentelor cu acid folic cu patru saptamani inainte de conceptie si continuarea „tratamentului” in primele opt saptamani de sarcina. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Institutul de Sanatate Publica din Norvegia, in urma unui studiu realizat in colaborare cu specialisti din cadrul Universitatii Columbia din New York. Cercetatorii atrag atentia insa ca efectul pozitiv al acidului folic s-a observat doar pentru prevenirea formelor clasice de autism, nu si in cazul formelor atipice sau nespecifice de autism, scrie Adevarul.
Afla cum te poti trata de raguseala. Iti simti gatul uscat si observi cum treptat vocea ta devine la inceput mai groasa, dupa care scade in intensitate? E clar. Raguseala a pus stapanire pe glasul tau! Frigul, umezeala, o raceala mai puternica, fumatul sau praful sunt doar o parte dintre factorii declansatori ai raguselii. Din momentul in care incepi sa simti ca-ti pierzi vocea, este bine sa incerci sa vorbesti cat mai putin, sa nu mai fumezi (in cazul in care esti fumatoare) si sa folosesti unul dintre urmatoarele remedii recomandate de noi pentru ca vocea sa-ti revina cat mai repede la normal. Cel mai cunoscut remediu impotriva raguselii este galbenusul de ou. Acesta se prepara in felul urmator: freaca bine doua galbenusuri cu patru lingurite de miere, pana cand se formeaza o spuma, dupa care pune totul intr-o cana de 200 ml cu lapte fierbinte si amesteca bine. Se bea inainte sa se raceasca, anunta Libertatea.
Este aparitia maselei de minte o problema? De cele mai multe ori, aparitia maselelor de minte cauzeaza adultilor mari neplaceri. In cazul in care arcada nu este suficient de incapatoare, molarii pot erupe in pozitii incorecte sau raman impactati in maxilar, afectand astfel intreaga dantura. Maselele de minte sau molarii 3, cum mai sunt numite, sunt ultimii dinti permanenti care apar pe arcada. In general, acestea erup intre 17 si 25 de ani, insa pot aparea si dupa 30 de ani sau la varste mai inaintate. Rolul lor in masticatie este destul de redus, data fiind pozitia pe arcada, dar si gradul de rafinare din ce in ce mai mare al alimentelor consumate de omul modern. „Molarii de minte erau folositi de stramosii nostri pentru masticatia alimentelor dure sau crude, insa odata cu adoptarea unei diete pe baza de alimente usor digerabile, maxilarele au devenit mai mici, conducand astfel la disparitia in timp a molarilor”, spune dr. Vlad Gingulescu, specialist in estetica dentara, informeaza Romania Libera.
Reteta de cinci minute care iti aduce sistemul imunitar la cote maxime. Despre usturoi, se stie deja ca este de 100 de ori mai puternic decat antibioticele in lupta cu bolile, iar proprietatile anti-virale sunt cat se poate de eficiente. Mierea, lamaia si piperul rosu au si ele o reputatie foarte buna. Impreuna, formeaza un adevarat elixir care te ajuta sa previi nenumarate boli – de la o banala raceala la cancer. Reteta de mai jos are un timp de preparate minim, dar beneficiile asupra organismului sunt maxime. Ea a fost recomandata de Natasha Longo, o nutritionista celebra si consultanta pe nutritie, scrie Yahoo News.
Cat de grav este oreionul la copii? Iarna este anotimpul in care copiii sunt expusi frecvent unei afectiuni precum oreionul. Cum este o boala contagioasa, e bine sa stii simptomele ei, astfel incat sa le ameliorati si sa nu fie imbolnaviti si alti copii. Aceasta boala a copilariei, cum este ea numita, pentru ca apare indeosebi la copii, este provocata de un virus, paramixovirus mai precis, care produce umflarea glandelor salivare. Odata contractat, virusul are o perioada de incubatie de pana la trei saptamani, dupa care vor aparea simptomele specifice oreionului. Partea buna este ca dupa ce s-a imbolnavit o data de oreion, copilul devine imun in fata unei infectari viitoare cu virusul care provoaca aceasta afectiuni, anunta Adevarul.
Patru uleiuri cu puteri vindecatoare. Dureri de cap, dereglari ale ciclului menstrual, raceli si multe alte probleme de sanatate – pentru toate, gasim leacuri in natura. Afla de la specialistii revistei Libertatea pentru femei de ce uleiurile esentiale se regasesc in topul remediilor usor de aplicat si la indemana oricui. Masajul cu ulei de menta in zona tamplelor e un leac imbatabil impotriva durerilor de cap si a migrenelor. In zona spatelui, relaxeaza muschii si imbunatateste circulatia. Poate ajuta si impotriva greturilor in sarcina. Daca pui patrucinci picaturi de ulei de menta in lampa de aromoterapie, vei respira mai usor daca ai guturai sau bronsita. Intern, pentru o digestie mai buna si pentru a preveni balonarea, se iau una-doua picaturi diluate in apa calduta. Acest procedeu este contraindicat in constipatia cronica, informeaza Libertatea.