Sari direct la conținut

Utile: Cum te ajuta ciocolata sa slabesti; Esti obosit in permanenta? Ai putea suferi de diabet; Ceasca de sanatate: Ce nu stii despre urzica vie; Nu te grabi sa mergi la serviciu dupa o boala; Adio chelie la barbati

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Esti obosit in permanenta? Ai putea suferi de diabet! Afla ce alte semne pot ascunde aceasta boala. Daca ai o stare de oboseala care persista de mult timp sau iti este foame in permanenta ori, in ultima vreme, ai scazut semnificativ in greutate, este bine sa-ti masori glicemia. Cele trei semne pot anunta prezenta diabetului. Diabetul este o tulburare metabolica ce se caracterizeaza prin incapacitatea organismului de a produce (diabet de tip 1) sau de a utiliza (diabet de tip 2) insulina. Aceasta substanta este produsa de celulele pancreatice si are rolul de a transporta glucoza din sange la celule pentru a fi transformata in energie. Semnele specifice diabetului de tip 2 sunt urinarea frecventa, infectiile cutanate si genito-urinare si ingerarea unei cantitati mari de alimente, desi chiar si acestea apar numai in jumatate din cazuri. Prin urmare, pentru a pune diagnosticul de diabet de tip 2 se recomanda masurarea glicemiei, scrie Adevarul.

Cum te ajuta ciocolata sa slabesti. Un nou studiu american, publicat luni, dezvaluie noi virtuti ale ciocolatei negre, care, consumata cu moderatie si insotita de un stil de viata sanatos, permite obtinerea unei scaderi a indicelui de masa corporala (IMC), informeaza AFP. In ciuda continutului ei ridicat de calorii, ciocolata este buna pentru metabolism, afirma autorii acestui studiu realizat pe un esantion de 1.000 de persoane, publicat in revista americana Archives of Internal Medicine. Participantii, a caror varsta medie a fost de 57 de ani, care mancau ciocolata in medie de doua ori pe saptamana si faceau sport de 3-4 ori pe saptamana, aveau un IMC mai mic in comparatie cu cel al persoanelor care nu consumau acest desert la fel de des. Indicele de masa corporala (IMC) permite calcularea corpolentei unei persoane si este raportul dintre greutate si patratul inaltimii acelei persoane. El ajuta la evaluarea riscului de aparitie a bolilor asociate cu excesul ponderal sau cu o greutate sub media normala, anunta Gandul.

Fisticul, sursa de minerale si antioxidanti. Beneficiile fisticului au fost demonstrate de nenumarate ori de diverse studii. In general, acestea sunt recunoscute pentru efectul benefic asupra cordului si pentru calitatile nutritionale pe care le detin, fiind o bogata sursa de fibre, proteine si importante vitamine, minerale si fitonutrienti. Fisticul contine mai mut de 30 de vitamine, minerale si fitonutrienti printre care: curpu, mangan si vitamina B6. Este singura „nuca” in a carei compozitie se regaseste o cantitate mai mare de luteina si zeaxantin – antioxidanti responsabili pentru protejarea organismului de radicalii liberi daunatori, informeaza EVZ.

Ceasca de sanatate: Ce nu stii despre urzica vie. O adevarata fantana de leac, urzica vie este si regina verdeturilor de primavara! Revigoranta si tonica, piscatoarea urzica vie este un remineralizant de exceptie. O intalnesti pretutindeni, in gradini, la liziera padurilor, prin fanete, pe pajisti, dar prefera locurile umede si umbroase. Planta comestibila, urzica vie este una dintre cele mai apreciate plante medicinale de pe intregul mapamond. „Fiind o verdeata „lacoma”, urzica vie asimileaza cantitati mari de substante nutritive vitale, care intaresc sistemul imunitar si fortifica intregul organism. Folosita sub diferite forme: infuzie (simpla sau preparata in doi timpi), tinctura, macerat, sirop, pulbere si, nu in ultimul rand, in diferite preparate culinare, cura cu urzica vie echivaleaza cu o farmacie bogata in leacuri pentru mai bine de 70 de boli”, ne precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, scrie Click.

Nu te grabi sa mergi la serviciu dupa o boala! Infectiile care se repeta la intervale scurte de timp si sechelele dupa o boala ori dupa o operatie pot fi cauzate de insuficienta perioada de convalescenta. Viteza societatii moderne a influentat si perioada de recuperare dupa o boala, astfel ca nu mai acordam suficient timp convalescentei. De aceea, fie nu ne insanatosim complet si riscam sa-i imbolnavim pe ceilalti (in cazul unei infectii), fie boala poate recidiva, atrag atentia medicii. Perioada de recuperare este stabilita de medic, in functie de afectiune. In cazul infectiilor bacteriene (urinare, respiratorii – mai putin raceala si gripa), medicii recomanda antibiotice. Foarte multe persoane insa nu respecta durata minima de administrare a acestora si, de aceea, ele nu-si fac efectul si, in plus, bacteriile pot deveni rezistente la tratament. „Pentru a distruge in totalitate microbii, un antibiotic ar trebui luat cel putin cinci zile. Insa, unele persoane iau medicamente o zi-doua, vad ca se simt mai bine, si considera ca s-au vindecat. Este gresit!”, atrage atentia medicul de familie Calin Ciubotaru, anunta Adevarul.

Statul pe scaun te poate ucide. Persoanele care stau pe scaun timp de 11 ore pe zi prezinta un risc crescut de a muri in trei ani, indiferent daca in restul timpul are un stil de viata activ sau nu. La aceasta concluzie au ajuns un grup de savanti de la Universitatea din Sydney, care au constatat ca persoanele care stau pe scaun jumatate din zi prezinta un risc cu 40% mai mare de a deceda decat cele care au o slujba mai activa. Acest risc este intalnit inclusiv in randul persoanelor care nu au probleme cu greutatea si fac sport in mod regulat, informeaza cotidianul britanic Daily Mail. „Rezultatele obtinute de noi au un impact important asupra sanatatii publice. Persoanele care muncesc la birou ar trebui sa evite statul indelung pe scaun. De asemenea, dupa programul de munca ar trebui adoptat un stil de viata activ si sa renunte la masina personala”, a declarat dr. Hidde van der Ploeg, coordonatorul cercetarii, informeaza Gandul.

Adio chelie la barbati! Indici biologici au oferit oamenilor de stiinta perspectiva unui tratament care va impiedica aparitia calvitiei. Caderea parului (de cele mai multe ori consecinta a mostenirii genetice sau a stresului) este un cosmar pentru multi barbati care isi pierd, o data cu podoaba capilara, si stima de sine. Conform celor mai recente studii in acest domeniu, realizate la Universitatea Pennsylvania, vinovata de calvitie este proteina PDG2, cea impotriva careia au inceput sa lupte cercetatorii americani. Observand ca, in cazul barbatilor care sufera de calvitie concentratia proteinei este de trei ori mai mare decat in situatia norocosilor care nu intampina aceasta problema, oamenii de stiinta cauta tratamentul perfect pentru dezactivarea acesteia. Celulele au capacitatea sa produca par, dar nu reusesc pentru ca nu ajung la maturitate din cauza proteinei PDG2, scrie csid.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro