Politic Show: Politicieni, urmati exemplul lui Victor Ponta: luati-va cate un Keleti; Iliescu: "Sunt, inca, un brand in Romania, cine se asociaza cu mine are de castigat"; Mihai Stanisoara: "Cei care au probleme cu legea acuza SRI de politie politica"; Berceanu, impotriva protocolului cu UNPR
Politicieni, urmati exemplul lui Victor Ponta: luati-va cate un Keleti! Raportul ANI lanseaza o practica periculoasa: politicienii se pot folosi de intermediari pentru beneficii. Victor Ponta face semnul OK, smechereste, intr-o postare pe blogul sau in care anunta ca a scapat imaculat in raportul ANI privind aventurile sale cu lumea raliurilor. Liderul PSD devine precursorul unei noi specii: „baietii destepti” ai sponsorizarilor. Ponta spune ca a scapat basma curata, desi ANAF si Evenimentul zilei l-ar fi condamnat pentru nedeclararea sumelor de care a beneficiat pentru participarile sale, patru ani la rand, in Campionatul National de Raliuri. In realitate, EVZ l-a acuzat de un singur lucru: ca s-a ascuns smechereste tot timpul in spatele pilotului Edwin Keleti, alaturi de care a tocat aproximativ 1 milion de euro, scrie EVZ.
Iliescu: „Sunt, inca, un brand in Romania, cine se asociaza cu mine are de castigat”. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, intr-un interviu difuzat, duminica, de un post de televiziune, ca „Iliescu” este un brand inca in Romania, mentionand ca nu el are nevoie de PSD, ci PSD are nevoie de el si ca cine se asociaza cu el are de castigat. „Iliescu este, inca, un brand in Romania (…) Cine se asociaza cu mine are de castigat”, a spus Iliescu. Fostul sef de stat a mentionat ca nu el are nevoie de PSD, ci PSD are nevoie de el. Iliescu l-a criticat pe actualul presedinte pentru ca nu are „cultura” dialogului si nu respecta regulile democratice. Mai mult, el a mai spus ca, astfel, chemarile presedintelui la consultari nu sunt credibile, anunta Gandul.
Ce scartaie in parteneriatul cu Republica Moldova. Sefii guvernelor din Romania si Republica Moldova au convenit asupra mai multor proiecte comune de investitii in domeniul infrastructurii de transport si de utilitati. Unele au mai fost discutate si acum doi ani, fara rezultate vizibile. Reuniti la Iasi, la finele sapatamanii trecute sefii guvernelor de la Bucuresti si Chisinau au convenit asupra mai multor proiecte comune de investitii in domeniul transporturilor si utilitatilor. Un prim proiect prevedea construirea unei linii ferate cu ecartament ingust intre Ungheni si Chisinau care sa elimine timpii de asteptare in granita a garniturilor feroviare. „Cele doua ministere de resort au convenit formarea unui grup de lucru la nivel de experti care sa asiste autoritatile de la Chisinau in atragerea de finantare internationala pentru proiectul caii ferate cu ecartament ingust (1.435 mm) Ungheni-Chisinau”, afirma oficiali ai Guvernului roman. Proiectul mai fusese discutat si in ianuarie 2010, cu ocazia unei vizite efectuate de presedintele Traian Basescu la Chisinau, informeaza Romania Libera.
Mihai Stanisoara: „Cei care au probleme cu legea acuza SRI de politie politica”. Mihai Stanisoara, membru al Comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI, a vorbit intr-un interviu acordat „Evenimentului zilei” despre activitatea SRI in ultimul an si despre cele mai mari provocari la care Serviciul de Informatii a trebuit sa faca fata. Relatiile SRI cu serviciile omoloage din NATO si UE si implicarea institutiei in lupta anticoruptie prin ajutorul acordat DNA si DIICOT au fost alte cateva teme abordate in interviu. Stanisoara a acceptat sa vorbeasca si despre una dintre principalele acuzatii la adresa institutiei, cum ca ar fi folosita ca instrument de politie politica. Integral in EVZ.
Berceanu, impotriva protocolului cu UNPR: „Nu-l vom sustine pe Solomon. Pentru mine e un puscarias. Am si spus: puteti sa semnati 132 de protocoale”. Decizia incheierii unui protocol la nivel national intre PDL si UNPR nu i-a entuziasmat pe toti democrat-liberalii. Seful PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, s-a opus in sedinta Colegiului Director de astazi unei astfel de intelegeri care presupune sustinerea unor candidati comuni la locale, invocand atat situatia speciala din judet unde ex-pedelistul Antonie Solomon vrea sa candideze la Primaria Craiova din partea UNPR, dar si faptul ca Uniunea lui Gabriel Oprea a racolat pana acum mai multi democrat-liberali. Senatorul PDL a explicat, pentru gandul, ca o intelegere la Dolj cu UNPR nu va fi posibila daca se va decide ca Antonie Solomon sa fie candidatul la Primaria Craiova. Surse democrat-liberale au declarat, pentru Gandul, ca liderii partidului vor incerca sa ajunga la un compromis cu UNPR in situatiile speciale, cum ar fi cea de la Craiova, astfel incat sa nu fie promovati candidati care ridica probleme mai ales cum ar fi cele de integritate.
Cum arata noua strategie a PDL. Emil Boc a spus dupa sedinta Colegiului Director al PDL care au fost principalele probleme discutate. PDL va incheia un protocol de colaborare cu UNPR. Rezolutie de sustinere a ratificarii Tratatului Fiscal de catre Romania. Revizuirea Constitutiei si Parlament unicameral si 300 de parlamentari. Despre Miscarea Populara: „Aliantele vor putea fi facute la nivel local. Este o vorba ‘All politics is local’. Si daca e vorba de alegeri locale ne-am gandit sa le lasam posibilitatea de a alege. In orice alianta in care intra PDL culoarea insemnului electoral va fi verde iar sigla inima. „Situatia lui Sorin Blejnar si Lucian Duta trebuie analizata de premierul Mihai Razvan Ungureanu”, informeaza Romania Libera.