Sari direct la conținut

Utile: Reiki, arta de a vindeca sau de a face bani; Nu aveti pofta de sex? Analizele medicale va arata de ce; Viteza cu care mergi arata riscul de dementa

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Reiki, arta de a vindeca sau de a face bani. Reiki reprezinta un sistem japonez de vindecare prin canalizarea „energiei universale” cu ajutorul mainilor. Reiki se bazeaza pe conceptul ca totul in univers constituie energie si ca aceasta energie vitala aflata in permanenta in jurul nostru este canalizata prin intermediul chakrelor in organism, hranind celulele, organele, glandele etc. Aceasta energie la randul ei radiaza din corp, costituindu-se in camp bioenergetic. Spre deosebire de celelalte terapii alternative care in mare parte merg mana in mana cu medicina traditionala, Reiki nu are o baza stiintifica si nu este practicata de medici, ci de asa numiti ,,maestri”. Reiki face parte din terapiile numite energetice, in cadrul carora terapeutul intervine in campul energetic al persoanei, informeaza DoctoriOnline.ro

Cerealele pentru copii contin prea mult zahar. Pericol. In urma unei cercetari de piata recente citata de „Daily Mail” a reiesit faptul ca pentru copii micul dejun compus din cereale este la fel de bogat in zahar precum biscuitii si chiar unele sortimente de ciocolata. La randul lor, medicii nutritionisti avertizeaza ca un consum ridicat de zahar de la varste fragede poate creste semnificativ riscul aparitiei unor boli severe precum diabetul. Prin urmare, etichetele alimentelor pentru cei mici trebuie si mai atent verificate, anunta Cancan.

Nu aveti pofta de sex? Analizele medicale va arata de ce. Principalul „combustibil” al performantelor sexuale masculine este testosteronul, hormon responsabil atat de trasaturile specifice barbatilor (musculatura, voce groasa, pilozitate), cat si de libido. Este normal ca apetitul sexual sa scada dupa 20 de ani, insa variaza de la barbat la barbat. Principalul factor ce regleaza cheful de sex (in 90% din cazuri) este testosteronul, care incepe sa fie secretat in adolescenta si care poate fi afectat de mai multi factori de-a lungul vietii, printre care lipsa somnului, stresul, depresia sau anumite medicamente. Integral in EVZ.

Ciupercile, cel mai bun inlocuitor pentru carne. Tot mai multe studii arata ca ciupercile ar putea intra in categoria super-alimentelor, alaturi de broccoli si afine. Iata care sunt principalele beneficii aduse organismului. Sunt bogate in proteine. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai usor de digerat, procesul de digestie necesitand un consum mult mai mic de energie din partea organismului, scrie Click.

Compresele cu suc de castravete te scapa de urticarie. Eruptiile cutanate si mancarimile sunt principalele simptome ale alergiei la frig. De obicei, persoanele predispuse se confrunta cu astfel de neplaceri in zilele geroase de iarna, insa urticaria poate aparea si dupa contactul cu obiecte reci sau dupa consumul unor alimente si lichide reci. „Simptomele sunt vizibile pe zonele expuse – maini, antebrate si fata -, dar se pot extinde pe tot corpul. Mai mult, in situatiile grave, fata, buzele sau limba se pot umfla ca urmare a acumularii de lichid si pot aparea chiar dificultati de respiratie. In cazurile extreme apar si dureri abdominale, diaree sau senzatii de voma si scadere a tensiunii arteriale sub limitele normale”, explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls. Continuarea in Libertatea.

Viteza cu care mergi arata riscul de dementa. Daca obisnuiesti sa mergi incet, prezinti un risc crescut sa suferi pierderi de memorie, sa ai probleme de exprimare si in ceea ce priveste luarea deciziilor, sunt de parere cercetatorii de la Centrul Medical din Boston. Studiul cercetatorilor a inclus 2.410 de persoane, cu o varsta medie de 62 de ani. Rezultatele prezentate la reuniunea anuala a Academiei de Neurologie au aratat ca participantii ajunsi la varsta de 65 de ani care obisnuiau sa mearga lent pe jos prezentau de aproape doua ori mai multe riscuri sa sufere de dementa, informeaza Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro