Sari direct la conținut

Utile: Magnetii scad riscul de aparitie a infarctului; Studiu: de ce se ingrasa oamenii cand se lasa de fumat; Cauzele migrenelor de dimineata; Tocurile inalte si subtiri, in topul incaltarilor nesanatoase

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Magnetii scad riscul de aparitie a infarctului. Un studiu realizat la Universitatea Temple din Michigan, SUA, arata ca expunerea la un camp magnetic scade vascozitatea sangelui, ceea ce contribuie la prevenirea atacului de cord la fel de eficient ca aspirina. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie pornind de la ideea ca un dispozitiv care utilizeaza magneti pentru a reduce vascozitatea combustibilului ar putea actiona intr-un mod asemanator si asupra sistemului circulator uman, celulele rosii din sange continand fier, scrie Adevarul.

Plantele la birou combat oboseala, stresul si alte probleme de sanatate – studiu. Prezenta plantelor in ghiveci la birou reduce oboseala si stresul si contribuie de asemenea la combaterea unor probleme de sanatate, ca gatul uscat, durerile de cap, tusea si pielea uscata, in randul angajatilor, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk. Studiul efectuat de o echipa de la Washington State University, a avut la baza un esantion de 385 de angajati si a analizat datele legate de concediile medicale luate de acestia si numarul de plante pe care le puteau vedea de la birourile lor. Rezultatele au relevat ca un numar mai mare de plante insemna mai putine concedii medicale in randul acestor angajati, scrie Gandul.

Cand colegii devin familie si prieteni. Programul prelungit ii impiedica pe multi sa se imparta intre serviciu si familie. Asa ca acestia aleg sa-i transforme pe colegi in persoanele cu care isi petrec si timpul liber. Iesirile cu colegii sunt pentru multi dintre noi singurele metode de petrecere a timpului liber. In ultima vreme, companiile incurajeaza crearea „familiei de la serviciu”. Studiile arata ca ne petrecem, in medie, 16% din viata la locul de munca, iar fiecare zi la birou inseamna de cel putin doua ori mai mult timp alaturi de colegi fata de timpul petrecut cu familia sau cu prietenii. Unii angajati au incercat sa mai scape de bataile de cap, punand semnul de egalitate intre colegi si prieteni si, uneori, chiar familie. Politicile companiilor, din ce in ce mai orientate catre angajat, le-au dat un impuls suplimentar, scrie Adevarul.

Tocurile inalte si subtiri, in topul incaltarilor nesanatoase. Pantofii cu toc foarte inalt si subtire uzeaza articulatiile si provoaca osteoartrita si dureri de spate, iar balerinii si sandalale plate purtate regulat pot distruge, ireversibil, calcaiul. Purtarea anumitor tipuri de incaltaminte chinuie picioarele si determina cresterea riscurilor de deformare a acestora, de aparitie a durerilor cronice, a luxatiilor si a artritei. Aceasta boala este cauzata de „stres” asupra cartilagiilor, de anumite lovituri suferite sau de simpla uzura a articulatiilor, scrie EVZ.

Regretele pot fi dureroase, dar sunt foarte utile. Se spune ca este mai bine sa regreti ceva ce ai facut decat sa regreti ce nu ai facut. Iar oamenii de stiinta afirma ca zicala este cum nu se poate mai adevarata, noteaza The Daily Mail. Potrivit unui studiu recent, realizat de doi cercetatori americani, in urma unui esec, te confrunti cu un sentiment de deznadejde pe termen scurt. Daca nici macar nu-ti incerci norocul, starea de nemultumire si gandurile cu privire la potentiala sansa ratata te insotesc pe termen lung. Pe baza raspunsurilor date de 370 de adulti, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca regretele cel mai des intalnite sunt cele legate de dragoste, de studii si de locul de munca. Cele de natura romantica s-au dovedit cele mai puternice. Insa rezultatele studiului au aratat clar ca persoanele care si-au incercat norocul in dragoste au suferit mai putin, pe termen lung, in comparatie cu cele care n-au facut nimic pentru relatia la care visau, scrie Adevarul.

Studiu: de ce se ingrasa oamenii cand se lasa de fumat. Pe langa faptul ca da dependenta, nicotina „taie” pofta de mancare si ii face pe fumatori sa se ridice mai repede de la masa, este concluzia unui nou studiu american publicat in Science. Cercetatorii spun ca au, in sfarsit, un raspuns la intrebarea de ce se ingrasa oamenii cand se lasa de fumat. Nicotina este cea care tine in priza celulele nervoase care semnalizeaza creierului cand sa se opreasca din mancat. Persoanele care se lasa de fumat nu castiga mult in greutate, in medie 3 kilograme. Totusi, acesta este unul din principalele motive de ingrijorare pentru cei care doresc sa renunte la fumat, dar nici nu indraznesc, de frica, spun medicii. Decoperirea deschide calea unor noi tratamente de slabit, scrie EVZ.

Cauzele migrenelor de dimineata. Cresterea tensiunii, depresia, dezechilibrele hormonale si apneea se numara printre factorii declansatori. Durerile de cap matinale se manifesta indeosebi intre orele 4.00 si 8.00. In general, femeile sunt mai afectate decat barbatii, din cauza incarcaturii hormonale diferite. In ultimii ani, durerile de cap au devenit o constanta in viata celor mai multe persoane, iar principala cauza o constituie stilul de viata stresant. Cele mai intalnite forme de dureri de cap care se pot manifesta indeosebi in timpul diminetii sunt cefaleea de tensiune (reprezinta 95 la suta din durerile de cap si este cauzata de incordarea muschilor de la nivelul fetei, gatului si umerilor) si migrena cu aura care, in general, este provocata de probleme neurologice, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro