Utile: Lista alimentelor aparent sanatoase, dar in realitate nocive; Cum sa te tratezi intr-un alt stat european; Drojdia de orez rosu reduce colesterolul si mentine inima sanatoasa
Lista alimentelor aparent sanatoase, dar in realitate nocive. Iaurturile dietetice, cerealele de la micul dejun, dulciurile „diet” si chipsurile au un continut caloric ridicat in ciuda mentiunilor de pe eticheta, precizeaza nutritionistii. Din dorinta de a avea un regim zilnic cat mai sarac in grasimi si kilocalorii suntem tentati sa alegem alimentele pe eticheta carora scrie: 0% grasimi, 0% zahar, 100% natural, 0% adaos de conservanti. Medicii nutritionisti recomanda sa nu ne lasam inselati de aceste precizari, deoarece astfel de produse au un continut ridicat de kilocalorii, potrivit site-ului The Huffington Post. Expertii precizeaza ca zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri periculoase pentru sanatate, scrie Gandul.
Cum sa-ti mentii creierul in forma. Oamenii de stiinta sustin ca exista cateva trucuri cu ajutorul carora poti sa ai mereu o minte ascutita si rezultate pe masura. Cercetatorii afirma ca oamenii care-si folosesc creierul intr-un mod eficient au locuri de munca mai bune, relatii mai armonioase si vieti mai fericite. Cei care tanjesc dupa o situatie mai buna atat in viata profesionala, cat si in cea personala trebuie sa urmeze doar cateva sfaturi care duc la o functionare mai buna a creierului, majoritatea „fiind axate pe imbunatatirea memoriei. Asa afirma psihologul britanic Tracy Packiam Alloway in cartea sa recent aparuta „Training Your Brain For Dummies” („Antrenarea creierului pe intelesul tuturor”, in trad.). Iata si cateva dintre sfaturile psihologului, care conduce Centrul pentru memorie si invatare de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, anunta Adevarul.
Fumatul si alcoolul le scurteaza viata barbatilor. Speranta de viata a barbatilor este mai mica decat cea a femeilor, iar fumatul si alcoolul sunt principalii vinovati. Analizand diferenta dintre numarul deceselor in randul barbatilor si in cel al femeilor si afland cauza mortii acestora, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca in spatele a 60 la suta dintre decese sta fumatul. Asa se explica de ce mult mai multe femei decat barbati ajung la varste inaintate. Pe locul doi in topul cauzelor deceselor se afla alcoolul, vinovat in 20 la suta dintre cazuri, se mentioneaza in jurnalul Tobacco Control. Studiul se bazeaza pe date obtinute Fumatul si alcoolul le scurteaza viata barbatilor, informeaza Gandul.
Cum sa te tratezi intr-un alt stat european. Un german in varsta, care sufera de diabet zaharat, duce cu el retete medicale de rezerva intr-o excursie in Italia. Va accepta farmacistul retetele? O poloneza ar dori sa beneficieze de o interventie chirurgicala la nivelul soldului in tara in care traiesc si lucreaza nepotii ei. Poate sa isi faca programarea din Polonia? Un portughez solicita o interventie chirurgicala pentru cataracta unui specialist din Spania, dar vor fi rambursate cheltuielile sale, scrie EVZ.
Drojdia de orez rosu reduce colesterolul si mentine inima sanatoasa. Hipertensiune arteriala, valori crescute ale colesterolului sau diabetul sunt boli tot mai des intalnite in randul populatiei tinere, respectiv al persoanelor abia trecute de varsta de 30 de ani, avertizeaza medicii. Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Pentru ca numarul bolnavilor sa scada, medicii recomanda sa ne modificam obiceiurile alimentare si sa renuntam la sedentarism, mai ales ca in primele doua luni ale anului nivelul colesterolului „rau” depaseste limitele normale. „Perioada de sarbatori este una a exceselor, motiv pentru care nici nu trebuie sa ne surprinda faptul ca in lunile ianuarie si februarie spitalele abunda de pacienti cu diverse afectiuni cauzate de excesele alimentare. Aceasta este si perioada in care nivelul colesterolului depaseste cu mult limitele normale, un motiv in plus pentru a incepe un tratament de scadere a valorilor grasimii din sange”, explica dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, anunta Gandul.