Sari direct la conținut

ArcelorMittal Galati cere Guvernului sa resusciteze productia de otel

HotNews.ro

Directorul general al ArcelorMittal Galati, Augustine Kochuparampil, a cerut Guvernului, duminica, sa accelereze lucrarile de infrastructura, pentru a mari consumul intern de otel, si sa incurajeze bancile sa reia creditarea, pentru a le permite clientilor sa cumpere mai mult otel, informeaza NewsIn.

Directorul general al combinatului siderurgic din sudul Moldovei a afirmat ca unitatea nu asteapta ajutoare directe de la Guvern. Ceea ce compania a propus Executivului sunt masuri indirecte de crestere a consumului intern de otel si, implicit, de relansare a productiei de la Galati. Prima masura ar fi accelerarea lucrarilor de infrastructura, mari consumatoare de otel.

„Noi nu am cerut si nu ne dorim un ajutor special pentru unitatea noastra de la Galati. Ce lucruri bune se vor face pentru intreaga economie va fi bun si pentru noi. Ce am spus noi reprezentantilor Guvernului este un set de lucruri pentru a se imbunatati consumul de otel. In primul rand ar fi ca Guvernul sa adopte masuri prin care sa mareasca viteza de implementare a proiectelor de infrastructura. Toata lumea stie de volumul foarte mare care poate duce la o crestere a infrastructurii in Romania si asteptam ca acest potential sa se transforme si in realitate pentru ca mai multa infrastructura inseamna si mai mult consum de otel”, a declarat, duminica, Augustine Kochuparampil, CEO ArcelorMittal Galati.

O alta masura propusa Guvernului este incurajarea sistemului bancar sa relanseze imprumuturile, fapt care ar stimula clientii ArcelorMittal sa reia achizitiile de otel. „Al doilea punct important discutat cu Guvernul a fost sa adopte acele masuri care sa incurajeze bancile sa reia creditarea catre clientii produselor noastre. Prin politica monetara sa se adopte acele masuri prin care sa incurajeze clientii nostri sa se imprumute la banci, prin urmare sa cumpere mai mult de la noi”, a precizat Augustine Kochuparampil.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a primit, joi, 30 aprilie, ultimele cereri de autodisponibilizare de la angajatii care au dorit sa renunte la locul de munca in favoarea platilor compensatorii. Din debutul schemei de plecari voluntare, in decembrie 2008, cand in unitate lucrau 13.600 de oameni, aproximativ 3.000 de muncitori au depus solicitari de concediere, dintre care 1.800 au primit raspuns pozitiv si au plecat deja acasa, pana la 1 mai inclusiv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro