Sari direct la conținut

Business report: Dolce: GspTV cere prea mult pentru prea putin; Becali face cel mai mare proiect eolian in Dobrogea; Fujitsu Siemens Computers ar putea deveni istorie; un model D-Type din 1955, cel mai scump model Jaguar din istorie, iar o reclama Nissan naste scandal in lumea araba

HotNews.ro

McKinsey: Intrarea in Romania, mai scumpa decat in ECE. Romania este o piata foarte scumpa din punctul de vedere al pretului de intrare prin achizitii la nivel local, comparativ cu celelalte piete din Europa de Est, deoarece multi investitori isi vad prezenta aici ca fiind strategica, afirma Andrei Caramitru, reprezentantul local al McKinsey, nr. 1 in consultanta de strategie in lume, potrivit Business Standard.

Fujitsu Siemens Computers ar putea deveni istorie. Vestea ca grupul german Siemens vrea sa renunte la partea sa in compania producatoare de computere Fujitsu Siemens Computers, dupa 9 ani de colaborare, a bulversat piata IT. S-ar putea ajunge chiar la inchiderea sau preluarea companiei de catre un concurent, spun analistii, potrivit EvZ.

Investitiile straine la BVB s-au redus de zece ori. Investitorii straini la Bursa de Valori Bucuresti au facut in luna iulie plasamente nete de 3 milioane de euro, de peste 10 ori mai putin decat in perioada similara din anul trecut. In primele 7 luni din 2008, strainii au retras de pe bursa 84,2 milioane de lei, dupa ce in 2007 soldul a fost pozitiv, de 1,1 miliarde de lei, anunta Cotidianul.

Dolce: GspTV cere prea mult pentru prea putin. Negocierile purtate de operatorul TV prin satelit Dolce pentru introducerea in grila a postului GspTV, care transmite meciuri din Liga I de fotbal, s-au lovit deocamdata de faptul ca „preturile solicitate de detinatorii drepturilor sunt nerezonabile”, conform reprezentantilor Dolce, care spun ca, pe de alta parte, abonatii nu sunt interesati sa plateasca in plus pentru a vedea meciurile, scrie DailyBusiness.

In 37 de judete, salariul mediu este sub cel la nivel national. Cu exceptia Bucurestiului, doar in patru judete din tara se inregistreaza un salariu mediu mai mare decat cel la nivel national. Mai mult decat atat, intre primul si ultimul loc in topul salariilor pe judete diferenta este de aproape 100%. Cel mai prost platiti salariati sunt cei din Harghita, sustine Financiarul.

Dobanzile mari, nu banii capsunarilor, intaresc leul. Specialistii din piata valutara spun ca leul este ajutat de dobanzile mari din piata monetara, care incurajeaza plasamentele in moneda nationala. Evolutia cursului de schimb din ultimii ani dovedeste faptul ca leul se apreciaza in mod traditional in luna august, cand muncitorii romani plecati la munca in strainatate se intorc pentru vacanta in tara. Dealerii spun insa ca in prezent banii « capsunarilor » sunt insuficienti pentru a putea influenta cursul, scrie Adevarul.

Numarul firmelor intrate in faliment, dublu fata de anul trecut. Desi este o perioada in care suntem asigurati ca economia romaneasca paseste intr-un trend ascendent, iar moneda nationala prinde putere, multe firme de pe piata romaneasca au inceput sa-si inchida usile. Acest lucru nu se intampla din cauza vacantei de vara, ci din cauza falimentelor. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), numarul societatilor romanesti care au intrat in insolventa si risca falimentul s-a dublat in ultimul an, anunta Curentul.

300.000 de straini i-ar putea inlocui pe romanii plecati la munca in alte tari. Locul de munca lasat gol de romanul care a plecat sa-si gaseasca implinirea profesionala in alte tari va fi luat in viitorul apropiat de muncitori din China, Bangladesh, Republica Moldova, Ucraina sau Vietnam, informeaza Ziarul Financiar.

Becali: Am luat 10.000 ha in Dobrogea si fac cel mai mare proiect eolian. Finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, unul dintre cei mai bogati romani, sustine ca detine pana la 10.000 de hectare in Dobrogea, teren pe care intentioneaza sa dezvolte proiecte eoliene ce ar putea atinge un miliard de euro. Becali spune ca are in plan sa acceseze, impreuna cu asociatii sai spanioli, fonduri europene pentru finantarea “celei mai mari ferme eoliene din Romania”, noteaza Business Standard.

Un model D-Type din 1955, cel mai scump model Jaguar din istorie. Compania Bonhams, una dintre cele mai vechi si mai prestigioase case de licitatii din lume care detine obiecte de arta si antichitati, a organizat o licitatie in cadrul careia a vandut un model Jaguar din 1955 pentru fabuloasa suma de 2.201.500 milioane de lire sterline sau 4,4 milioane de dolari, informeaza Capital.

Bechtel, pavata cu milioane de euro si anul viitor. Autostrada Transilvania va inghiti si anul viitor sute de milioane de euro. Americanii de la Bechtel, constructorii autostrazii, vor primi in 2009 aproximativ 320 de milioane de euro de la bugetul de stat pentru inaintarea lucrarilor pe tronsoanele 2B (Campia Turzii – Gilau) si 3C (Suplacu de Barcau – Bors), care trebuie finalizate in 2010, anunta EvZ.

Detectoare de bombe in valoare de 8 milioane de lei. Aeroportul International Aurel Vlaicu – Baneasa a auntat ca va achizitiona, prin licitatie, detectoare de explozibili, metale si echipamente de scanare a bagajelor, cu o valoare de 8,21 milioane lei, fara TVA. Pana in anul 2009, sistemul de detectare a explozibilor si doua aparate cu raze X, dintre care un detector de metale, vor trebui montate la intrarile in terminale, informeaza Curentul.

Mozilla experimenteaza un cititor universal de continut, Snowl. Mozilla a lansat versiunea 0.1 a Snowl (blogul oficial), un add-in experimental pentru Firefox, care citeste fluxurile RSS de stiri si bloguri, anunta ChipOnline.

Wizz Air deschide cea de-a zecea baza operationala la Timisoara. Compania aeriana Wizz Air a anuntat deschiderea celei de-a zecea baze operationale a companiei in Timisoara, incepand cu martie 2009. In urmatorii trei ani, compania va aloca trei aeronave noi Airbus A320 pentru baza din Timisoara si va recruta peste 100 de angajati, investitia depasind 100 milioane de euro. Timisoara va fi a treia baza operationala a companiei in Romania, dupa Bucuresti si Cluj, noteaza Capital.

„Impulsionati“ de GPS-uri, soferii sunt cu 30% mai harnici. Din ce in ce mai multi transportatori din Romania isi instaleaza pe intreaga flota auto sisteme GPS (de pozitionare globala). “Noi am instalat pe toate cele peste 800 de masini sisteme GPS. Dupa o singura luna am vazut ca ne-a crescut capacitatea de transport cu 30%. Este si factorul psihologic, pentru ca stiind ca este monitorizat soferul nu mai poate sta degeaba, dar si faptul ca avand tot timpul in fata harta, putem vedea ce trebuie facut pentru a reduce timpii de transport”, a declarat Petru Iuga, director tehnic in cadrul companiei Ambient, specializata pe transportul materialelor de constructie, citat de Gandul.

O reclama Nissan naste scandal in lumea araba. Un spot israelian care promoveaza Nissan Tiida a declansat un scandal monstru in Orientul Mijlociu, dupa ce reclama, care infatiseaza un grup de seici arabi, a fost transmis pe TV. Mesajul reclamei – seicii care s-au imbogatit din petrol se enerveaza vazand consumul foarte redus al noului Nissan Tiida – a iscat numeroase controverse, mesajele de amenintare dinspre zona Golfului Persic mergand pana la amenintari cu boicotarea produselor Nissan in lumea araba. VIDEO pe Automarket.ro

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro