Sari direct la conținut

Business Report:  Rezervele de petrol ale Romaniei valoreaza 45 miliarde de euro, iahturi si limuzine subventionate pentru handicapati de lux, iar Prefectul de Timis spune ca investitia Mercedes in Timis este o fantasmagorie.

HotNews.ro

Rezervele de petrol ale Romaniei valoreaza 45 miliarde de euro. Ce avem de castigat? Triplarea pretului titeiului in ultimii ani, pana la 130 de dolari pe baril, a dus rezervele Romaniei de aproximativ 550 milioane de barili de petrol, aflate toate in exploatarea Petrom, la o valoare de peste 45 miliarde de euro. Aceasta inseamna circa 30% din PIB sau valoarea tuturor importurilor Romaniei in 2007. Statul a incasat insa anul trecut doar 85 milioane de euro din redeventele pe petrol, scrie Ziarul Financiar.

Lupta pentru banii celor mai mari judete. Lupta pentru sefia consiliilor judetene inseamna in termeni economici accesul la gestionarea celor mai mari bugete locale. In topul judetelor cu cele mai mari venituri, pe primul loc se afla Prahova, cu un buget al CJ de 81 mil. €. Pentru comparatie, cea mai bogata administratie ramane Bucuresti, autoritatile avand la dispozitie peste 1,3 mld. €, scrie Business Standard.

Prefectul de Timis spune ca presupusa investitie a Mercedes in Timis este o fantasmagorie. Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a declarat, ieri, ca presupusa investitie a Mercedes in Timis este o „fantasmagorie“ lansata de candidatii la alegerile locale, scrie Evenimentul Zilei.

Barbatii CEO castiga cu 30% mai mult decat femeile. Seful unei organizatii prezente pe piata locala castiga, in medie, 11.600 de euro brut pe luna, cu 30% mai mult decat femeile care ocupa o astfel de pozitie si care au venituri de putin peste 8.000 de euro, arata datele studiului salarial Total Remuneration Survey, citat de Ziarul Financiar.

„Rechinul“ Soros a facut bani si din criza subprime. Miliardarul investitor George Soros, celebru prin castigul sau de un miliard de dolari in 1992 cand a mizat corect pe faptul ca Marea Britanie va iesi din sistemul european al ratelor de schimb, a facut bani si din criza subprime, scrie Cotidianul.

Iahturi si limuzine subventionate pentru handicapati de lux. Guvernul a constatat ca sute de persoane cu handicap au profitat de o „portita legislativa” care le-a permis sa achizitioneze limuzine, salupe si iahturi prin credite bancare cu dobanzi suportate de stat, scrie Romania libera.

Ce ne pregateste Vienna Insurance. In planul de afaceri al austriecilor de la Vienna Insurance (VIG), Romania se plaseaza pe locul secund dupa Polonia din punctul de vedere al investitiilor planificate pentru urmatorii doi ani, spune Günter Geyer, CEO al grupului, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Business Magazin.

Microsoft vrea sa „isi cumpere” cota de piata. Microsoft intentioneaza sa lanseze astazi un program de returnare a banilor pentru cei care fac cumparaturi, utilizand sistemul de cautare al companiei. Microsoft ofera detalii despre program, pe site-ul companiei, inclusiv o lista cu cele mai frecvente intrebari, scrie Chip.ro.

Statistica a omorat 738.000 de salariati. Institutul National de Statistica a pierdut 738.404 salariati. In toate documentele oficiale, de la Guvern la UE, Romania apare cu 4.803.600 salariati, cifra comunicata de Statistica, scrie Gandul.

Cu marii retaileri nu se negociaza. Producatorii afirma ca marii retaileri le impun conditii draconice, atat pentru prezenta in centrele comerciale, cat si pentru a ramane acolo, odata ce au trecut barierele informale de acces. Retailerii isi pledeaza nevinovatia, considerand ca doar producatorii cu slabiciuni financiare sunt nemultumiti de contracte. Furnizorii sunt, la randul lor, prinsi intre ciocan si nicovala, scrie Biz City

Anunturile cu salarii aduc cele mai multe CV-uri. Companiile de pe piata locala incearca sa obtina o rata mai buna de raspuns la anunturile de angajare, prin publicarea salariului oferit, in conditiile accentuarii crizei de personal, considera specialistii in resurse umane. Pe pietele mature, afisarea salariului in anunturi este o practica uzuala, scrie Business Standard.

Cea mai buna protectie fata de rau-platnici, in Romania: plata in avans. Cele mai multe societati din Romania (40%) prefera sa evite riscul de neplata solicitand plati in avans, decat sa puna la punct departamente de management al creantelor, ori sa apeleze la firme specializate pentru astfel de activitati, potrivit lui Georg Kovacs, director al companiei de colectare de debite Eos Ksi Romania, citat de Daily Business.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro