Sari direct la conținut

Business Report: Cei mai puternici oameni din companii castiga intr-un an cat angajatul mediu intr-o viata, PlayStation 3 aduce profit, baza de date antitzepari, iar masina viitorului te va tine de vorba la drum lung

HotNews.ro

Cei mai puternici oameni din companii castiga intr-un an cat angajatul mediu intr-o viata. Un CEO castiga cu 60% mai mult decat directorii din echipa sa, triplu fata de cei din esalonul doi de management si de 30 de ori mai mult fata de salariul mediu pe economie. Seful unei multinationale prezente pe piata locala a avut anul trecut, in medie, castiguri lunare brute de peste 11.600 de euro, conform studiului Total Remuneration Survey, realizat de compania de consultanta Mercer, citeaza Ziarul Financiar.

Restructurari de personal la JP Morgan. Bloomberg anunta ca JP Morgan ar putea inlocui 2.000 dintre angajatii existenti cu personal cu functii similare de la Bear Stearns. In plus, alti 2.000 de angajati ar putea fi concediati daca activitatea de investment banking continua sa se deterioreze.

Inflatia in SUA a crescut mai putin decat estimarile. Bureau of Labor Statistics a anuntat, mieruri, valoarea indicelui preturilor de consum aferent lunii aprilie. Acesta a crescut cu 0,2% fata de luna precedenta si cu 3,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ambele cu 0,1% sub estimarile analistilor.

Constructiile “pe persoana fizica”, un “artificiu” pe care statul vrea sa-l elimine. Vazand ca sectorul constructiilor prospera, uneori chiar si prin metode de „fentare” a fiscalitatii, actualul Guvern vrea sa „vaneze” dezvoltatorii persoane fizice si sa-i taxeze cu TVA, scrie Financiarul.

PlayStation 3 aduce profit. Sony estimeaza o crestere a venitului operational cu 20%, la 450 de miliarde de yeni pentru anul 2008, ca urmare a intrarii pe profit a diviziei care produce consola de jocuri PlayStation 3, conform Bloomberg.

Tariceanu in vizita la Voestalpine, austriecii negociaza cu Mazare. Tariceanu a avut discutii ieri la Linz cu reprezentantii grupului austriac Voestalpine, vizand decizia grupului austriac de a investi in Romania, in conditiile in care producatorul austriac de otel si-a exprimat deja intentia de construire a unui combinat siderurgic la Marea Neagra, o investitie estimata la aproximativ 5,5 miliarde de euro, scrie Business Standard.

Masina viitorului te va tine de vorba la drum lung. Clifford Nass, conducatorul echipei de cercetatori, sustine ca masinile din viitorul nu foarte indepartat vor fi capabile sa stie daca dupa virajul care se iveste in fata se afla o masina care depaseste pe sensul tau de mers sau daca poti tu depasi fiindca in fata nu exista nicio masina care sa se apropie, anunta Automarket.

Regia Padurilor, jefuita ca-n codru. Cheile Bicazului, Portile de Fier, Defileul Jiului, Retezat, Piatra Craiului, Apuseni, Rodna, Calimani, Balta Mica a Brailei… Acestea sunt doar cateva parcuri naturale nationale care ar urma, potrivit unui proiect de hotarare de guvern initiat de Ministerul Agriculturii, sa iasa de sub administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva si sa ia, astfel, calea speculatiilor imobiliare, scrie Adevarul.

Romani, nu va imbolnaviti la munca in Irlanda! Chiar daca sunt angajati legal, romanii care s-au decis sa lucreze in Irlanda trebuie sa aiba o sanatate de fier, deoarece legislatia muncii din aceasta tara nu este foarte „darnica” in ceea ce priveste concediile medicale platite. Agricultorii, spre exemplu, sunt platiti pe durata concediului pentru motive de boala daca au lucrat continuu un an de zile la angajatorul in cauza, scrie Curentul.

Un milion de romani din vestul tarii au vizitat anul trecut statiunile din estul Ungariei. Directorul Oficiului de Turism al Ungariei, Biro Gaspar, a estimat ca, anul trecut, un milion de turisti din vestul tarii au ales statiunile din estul Ungariei pentru a se relaxa, scrie Banateanul.

Pretul benzinei, o bomba cu ceas in buzunarul romanului . Cresterea pretului litrului de carburanti a depasit atat marirea salariilor, cat si pasul inflatiei. Romania produce aproape jumatate din petrolul pe care il consuma si analistii spun ca Ministerul Finantelor ar putea inventaria costurile de transfer ale marilor producatori, care fac parte din corporatii transnationale, pentru a vedea daca nu transfera din profituri la firma-mama, scrie Romania libera.

444 firme care au emis cec-uri si/sau Bilete la Ordin fara acoperire. Site-ul www.ANTITEPARI.ro va prezinta o BAZA DE DATE ANTITEPARI cu 444 de firme care au emis cec-uri si/sau Bilete la Ordin fara acoperire. BAZA DE DATE ANTITEPARI se actualizeaza saptamanal, in fiecare zi de joi, pe baza sesizarilor transmise de cititorii nostri, anunta Financiarul.

Doi din cinci romani, pe lista de rau-platnici. Doua milioane de romani au intrat pe „lista neagra“ a rauplatnicilor tinuta de Biroul de Credit, potrivit directorului general al institutiei, Serban Epure. Aceasta cifra ii include si pe cei care au intarziat in cei patru ani de functionare a Biroului cu sume mai mici de 10 lei, mai mult de 30 de zile, conform Evenimentului Zilei.

Micii milionari din imobiliare. Numele lor nu au o rezonanta in lumea afacerilor, iar unii dintre ei nici macar nu au mai avut o afacere inainte. Cu totii insa au fost atrasi de profiturile fabuloase din afacerile imobiliare si au riscat, devenind dezvoltatori de mici proiecte rezidentiale – bloculete sau ansambluri de vile, scrie Business Magazin.

Lumea are cu 69,5 mil. mai multe computere. Livrarile de PC-uri la nivel mondial au crescut in primul trimestru al acestui an cu 14,6%, la valoarea de 69,5 milioane de unitati, potrivit companiei de cercetare si consultanta in domeniul tehnologiei informatiei IDC, anunta Business Standard.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro