Sari direct la conținut

Money Express: Bagheta magica a Apple

Money Express

Cisco experimenteaza un software ce va permite utilizatorilor sa „dea un bobarnac” documentelor din iPhone-uri catre computerele de pe birou. Intel, compania ce furnizeaza procesoarele pentru desktopurile si laptopurile Apple, experimenteaza modalitati de a lega senzorii de miscare de harti, pentru a permite utilizatorilor sa “zboare” prin peisaj. Electronic Arts si Sega dezvolta jocuri ce pot fi manevrate de jucatori prin simpla agitare in aer a unor telefoane speciale.

Pe pozitii sunt si multe alte companii, atrase de promisiunea celor de la firma de investitii de risc Kleiner Perkins Caufield & Byers de a pompa 100 de milioane de dolari in start-up-urile ce vor sa dezvolte software care sa puna in valoare resursele pe cat de non-convetionale pe atat de putin exploatate ale Apple. Tot atatea indicii ale faptului ca Jobs si echipa sa de la Apple gandesc cu doua mutari inainte, chiar si in timp ce planuiesc lansarea unei versiuni de generatia a treia a iPhone. Analistii pariaza ca noile telefoane vor fi lansate pe 9 iunie, in cadrul Conferintei anuale Apple Worldwide Developer din San Francisco, sau la finele lui iunie, la prima aniversare a lansarii primului iPhone.

Majoritatea analistilor cred ca noile telefoane Apple vor avea conexiuni mai rapide la operatorii wireless si capacitati suplimentare de navigare prin satelit fata de actualul si eclecticul gadget-telefon-mediaplayer-camera-digitala-browser-de-Internet. Sensibilitatea la atingere a fost vreme indelungata apanajul notrebook-urilor, datorita trackpad-ului (cel de la laptop – n.r.). Dar la dispozitivele mai mici, care nu au loc pentru tastatura sau ecran mare, dezvoltarea unei interfete inteligente de acest tip este cheia succesului, spune Roger Kay, presedintele companiei Endpoint Technologies. “Atingerea iti ofera mai mult spatiu virtual – te simti ca si cum ai vedea mai mult pentru ca poti apropia si departa”, spune Kay.

|ntre timp, e deja posibil sa arunci un ochi la o serie chiar mai bogata de dispozitive construite in jurul interfetei pe baza de gesturi a iPhone. O avalansa de patente intregistrate de Apple in ultimii ani contureaza o viziune din ce in ce mai detaliata a viitorului gadgeturilor wireless. Iar compania continua sa dezvolte, fara tam-tam, tehnologii ce ii vor permite sa construiasca dispozitive wireless puternice. Rezultatul final: gadgeturi futuriste controlate prin gesturi, ce sunt legate wireless la lumea din jurul lor, protejate de un larg portofoliu de patente, si poate construite pe siliciu proprietatea Apple.

Money Express

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro