Sari direct la conținut

Facturi umflate la „Argos” Sebes

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Mai multi locuitori ai cartierului Aleea Lac din municipiul Sebes (judetul Alba) acuza societatea locala de furnizare a apei, „Argos”, ca le umfla nejustificat facturile. Oamenii sustin ca trebuie sa plateasca mai mult decat inregistreaza apometrele din locuinte, din cauza ca apometrul instalat la intrarea in blocuri arata un consum mai mare decat suma celor din toate apartamentele.

Spre exemplu, la un consum de 10 metri cubi de apa, masurat de apometrul instalat in locuinta unui abonat, se mai adauga 5 sau chiar 10 metri cubi de apa, inregistrati in plus de aparatul montat pe scara blocuri-lor. Oamenii nu inteleg de ce se intampla acest lucru si sunt decisi sa reclame cazul la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, la Politia Economica si chiar la Parchet. In aceasta situatie se afla aproape 150 de familii.

Exista posibilitatea ca diferenta inregistrata de apometrul de scara si totalul valorilor pentru fiecare apartament sa provina de la faptul ca o parte dintre abonati nu raportezeaza valoarea corecta indicata de apometrul din locuinte.

In acest caz, oamenii platesc oricum diferenta de apa inregistrata in plus, alaturi de ceilalti locatari, dar achita (chiar daca in alta luna) si apa pe care au consumat-o ei insisi. Practic, pentru aceeasi apa consumata scot din buzunare suma de doua ori.

In plus, in majoritatea cazurilor, facturile „Argos” indica o cantitate mai mare de apa scursa la canal decat arata apometrele din locuinte ca s-ar fi consumat. Daca situatia ar sta si faptic asa cum reiese din documente, ar insemna ca abonatii „Argos” mai aduc apa din alta parte pentru a o arunca la canal.

Directorul firmei, Alexandru Glogovetan, a declarat ca angajatii „Argos” nu pot verifica daca cei peste 7.000 de abonati anunta corect valorile indicate de apometrele din apartamente. Acesta a adaugat ca este obligat sa factureze apa inregistrata la intrarea in bloc.

„Legislatia in vigoare prevede ca apa se masoara la limita de proprietate. Ce se intampla in bloc e treaba proprietarilor”, a completat Glogovetan. El a mai spus ca apometrele din apartamente sunt simple „repartitoare de costuri” si ca ceea ce conteaza este contorul de la intrarea in bloc.

Referitor la factura pentru canal, Glogovetan a spus ca aceasta acopera doar 80 la suta din cantitatea de apa pe care o platesc locuitorii cartierului respectiv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro