Sari direct la conținut

Strategii americani au bagat PSD in sedinte

Realitatea Romaneasca

PSD este iarasi in fierbere. De trei zile incoace liderii mai noi si mai vechi ai partidului sunt convocati la sediul central pentru o serie de sedinte ale Biroului de Coordonare.

Strategii americani angajati de partid stabilesc pentru acestia totul, de la criteriile de performanta pe care ar trebui sa le indeplineasca toti candidatii la fotoliile de senatori sau deputati, pana la felul in care ar trebui sa se comporte fata de presa si de electorat, ne-au declarat surse din partidul de guvernamant.

Ieri, intr-o sedinta lunga a conducerii partidului s-au pus la punct pentru a fi trimise in teritoriu, unde sunt asteptate cu nerabdare, criteriile de performanta. Acestea, in general, nu pun probleme prea mari celor care vor sa se inscrie in cursa pentru mandatele de parlamentari.

Cu toate acestea ele au fost pritocite indelung de strategii veniti de peste Ocean din dorinta de a mai spala un pic imaginea sifonata a partidului aflat acum la putere.

Cinstiti si curati

箠general, criteriile sunt de bun- simt. Candidatii trebuie sa fie membri ai partidului, sa nu fi fost suspendati sau revocati din functii si, mai ales, sa nu li se fi retras sprijinul politic.

De la aceasta prevedere s-a facut deja o exceptie in privinta membrilor fostei Delegatii Permanente, suspendati prin decizia Biroului Executiv Central de acum doua saptamani.

Ca sa nu mai apara probleme de genul celor create de Bebe Ivanovici, de Marian Vanghelie, de Nicolae Mischie sau de Gheorghe Savu la alegerile locale de la inceputul verii s-a stabilit ca nici un posibil candidat sa nu aiba voie sa acceada pe listele finale daca s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui in cadrul unei proceduri judiciare de catre organele de urmarire penala.

Cele mai interesante criterii sunt cele referitoare la cinstea si la tinuta morala pe care ar trebui sa le aiba proximii candidati.

Regula si nu prea

Alte criterii de care se va tine cont vor fi cele de reprezentativitate a tinerilor (in proportie de 25%) si a femeilor (in proportie de 30%) pe liste, de meritele profesionale ale candidatilor, de cunoasterea uneia sau mai multor limbi straine.

De altfel, chiar daca sunt alegeri preliminare libere, se va incerca pastrarea unui echilibru intre profesii (ingineri, economisti, juristi, profesori, muncitori, agricultori, pensionari, etc.).

Nu au voie, „de regula”, spune textul adoptat de Biroul Executiv al partidului, sintagma care presupune ca vor fi si exceptii, sa se inscrie in cursa pentru un loc pe listele PSD presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, primarii si viceprimarii, consilierii judeteni si cei locali.r

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro