Sari direct la conținut

Reuters, vanata de doua companii. Cotatia actiunilor la Bursa a crescut cu 25%

HotNews.ro

Zvonurile privind o eventuala preluarea a grupului media Reuters a provocat un avans de 25% al actiunilor companiei, informeaza Financial Post. Potrivit aceleiasi surse, de achizitionarea companiei ar fi interesate Thompson Corp din Canada sau News Corp – compania controlata de magnatul australian Rupert Murdoch.

Cresterea actiunilor Reuters face ca in acest moment compania sa fie evaluata la aproximativ 15 miliarde de dolari.

Consiliul de administratie al Reuters confirma informatiile potrivit carora s-a realizat o abordare pe aceasta tema insa nu se stie cu siguranta daca se va concretiza intr-o oferta”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit regulamentului Reuters, nici un actionar nu are dreptul sa detina mai mult de 15% din capitalul societatii iar actiunea de aur detinuta de The Reuters Founder Share Co. poate bloca orice oferta ostila de preluare.

The Reuters Founder Share Co. este controlata de 15 administratori care au obligatia de a asigura “indepenta, impartialitatea, integritatea si libertatea” agentiei de stiri.

Compania News Corp. a oferit de curand 5 miliarde de dolari pentru Dow Jones & Co Inc, insa oferta a fost declinata de actionarul majoritar.

Dow Jones detine cotidianul Wall Street, concurent direct al Reuters, al companiei Thompson si al grupului Bloomberg pe segmentul de stiri economice.

Despre Reuters

Reuters Group este una din cele mai mari agentii de presa la nivel mondial oferind informatii despre pietele financiare si materiale jurnalistice din toata lumea. Cu toate acestea informatiile non-economice contribuie cu sub 10% la profiturile companiei.

Compania Reuters a fost infiintata in 1816. Paul Iulius Reuter, fiul unui rabin din Kassel, Germania a pus bazele a ceea ce astazi este una din cele mai credibile surse de informatie.

In 1850, sediul central al companiei era la Aachen, un orasel german aflat la granita cu Belgia. Inca de la acea data informatiile de la Aachen spre Berlin se trimiteau prin intermediul telegrafului. Cu toate acestea, informatiile spre Bruxelles ajungeau foarte greu, Reuter luand decizia sa foloseasca porumbei voiajori.

In 1851 compania se muta la Londra si instaleaza un cablu de telegraf submarin intre Marea Britanie si Europa.

Prima mare afacere a grupului a fost incheierea unui contract cu bursa de la Londra (London Stock Exchange) careia ii oferea informatii despre cotatia actiunilor tranzactionate in Europa, obtinand in schimb informatii despre tranzactiile din Londra pe care le oferea brokerilor din Paris.

Reuters si-a construit reputatia de a fi o sursa esentiala de informatii calde, fiind primii care au difuzat informatia despre asasinarea lui Abraham Lincoln.

In acest moment, opereaza in 200 de orase, in 94 de tari oferind stiri in 19 limbi.

Reuters are o echipa de cateva mii de jurnalistii, care de-a lungul anilor au acoperit cele mai importante evenimente la nivel mondial, de multe ori cu pretul vietii.

Kurt Schork, Taras Protsyuk, Mazen Dana, Adlan Khasanov sau Dhia Najim sunt doar cativa din jurnalistii morti in conflictele din Sierra leone, Cecenia, Irak etc.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro