Sari direct la conținut

UPDATE: Motiunea de cenzura a PSD a fost citita in Parlament

HotNews.ro

Motiunea de cenzura a PSD la adresa cabinetului Tariceanu II a fost citita, joi, in plenul Parlamentului. Prezentarea motiunii, programata sa inceapa la ora 9:30, a inceput cu o intarziere de circa 45 de minute.

Textul este citit de purtatorul de cuvant al social-democratilor, Cristian Diaconescu.

In sala este prezent premierul Calin Popescu Tariceanu, dar si majoritatea membrilor Guvernului care iau la cunostinta reprosurile care li se aduc: ca ar fi condus Romania catre o societate ne-europeana, ca statul da senzatia de balbaiala si neputinta in fata cetatenilor, ca guvernarea ar fi haotica, explozia deficitului comercial, inconsecventa politicii bugetare etc…

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu nu a vrut sa faca niciun comentariu pe marginea textului motiunii citite in Parlament, declarand ca isi rezerva dreptul de a-si exprima opinia, in momentul dezbaterilor acesteia.

Soarta cabinetului va fi decisa insa abia in 3 octombrie, cand documentul numit „1000 de zile de haos – Sfarsitul guvernarii de dreapta” va fi dezbatut si votat.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a dezmintit, ieri, informatiile aparute in presa, ca partidul ar renunta la motiunea de cenzura in schimbul unei remanieri guvernamentale.

„Avem, intoxicari disperate pe acesti ultimi metri inainte de dezbaterea de saptamana viitoare a motiunii. Eu cred ca cei care au interes sa intoxice opinia publica prin astfel de masinatiuni sunt cei care au ceva de pierdut, cei de la guvernare. Ei sunt disperati ca-si pierd fotoliile ministeriale.

Ei sunt disperati ca, dupa trei ani de zile de putere, se pot trezi in opozitie”, a spus Geoana intr-o declaratie de presa.

Pentru a trece, motiunea de cenzura a PSD are nevoie de votul a 232 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul de mandate ocupate. Teoretic, numarul reprezentantilor PSD, PD si PLD depaseste acest numar, dar reusita motiunii depinde de votul unei parti dintre parlamentarii social-democrati.

Motiunea a fost semnata de 139 de parlamentari.

Documentul se bucura, la nivel declarativ, de sprijinul parlamentarilor PSD, PD si PLD. In realitate, insa, este de asteptat ca o parte dintre alesii social-democrati sa voteze impotriva motiunii.

PNL, UDMR si PC au anuntat ca vor vota impotriva motiunii, iar PRM ca se va abtine de la vot.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro