Sari direct la conținut

Sanctiuni mari pentru taierile abuzive de paduri

SmartFinancial.ro

Initiatorii sustin ca actualul proiect de act normativ raspunde cerintelor actuale din domeniul silviculturii si respecta prevederile legale ale Uniunii Europene.

Printre prevederile propunerii se numara crearea cadrului juridic pentru administrarea padurilor prin ocoale silvice de stat si private;

intarirea disciplinei in administrarea fondului forestier dar si cresterea suprafetei acestuia; cresterea responsabilitatii factorilor de raspundere si decizie din domeniul silvic; simplificarea birocratiei in administrarea fondului forestier.

Mai mult, se prevede ca pana in anul 2030, in baza Programului de impadurire vor fi plantate cu puieti aproximativ doua milioane de hectare, pentru combaterea eroziunii solului si pentru regenerarea terenurilor neproductive.

In anul 1996, cand a fost elaborata Legea nr. 26/1996 – Codul Silvic, fondul forestier proprietate publica a statului avea o suprafata de cca. 6,3 milioane de hectare, iar fondul forestier proprietate privata doar 360.000 de hectare.

Dupa definitivarea procesului de restituire a proprietatilor forestiere, prin efectele legilor proprietatii, se estimeaza ca statului ii va mai reveni in proprietate numai doua milioane de hectare.

Un articol de Luminita Marinescu

Integral in Smart Financial

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro