Sari direct la conținut

VIDEO 172 de sicrie-simbol au umplut celebra piața La Scala din Milano, în cadrul unui protest inedit privind siguranța la locul de muncă

HotNews.ro
Piața teatrului La Scala, plină cu 172 de sicrie-simbol, în cadrul unui flash mob organizat de organizația sindicală UIL, în Milano, Italia, 10 mai 2024., Foto: Luca Bruno / AP / Profimedia
Piața teatrului La Scala, plină cu 172 de sicrie-simbol, în cadrul unui flash mob organizat de organizația sindicală UIL, în Milano, Italia, 10 mai 2024., Foto: Luca Bruno / AP / Profimedia

Una dintre emblematicele piețe ale orașului Milano a fost umplută cu sicrie simbolice de către al doilea sindicat ca mărime din Italia, în încercarea de a sublinia problema accidentelor mortale la locul de muncă, relatează Euronews.

În cadrul protestului organizat în Piazza La Scala (Piața celebrului teatru La Scala), au fost întinse pe jos 172 de sicrie de carton, în amintirea tuturor lucrătorilor care și-au pierdut viața anul trecut în regiunea nordică Lombardia.

Sindicatul UIL a subliniat necesitatea ca atât guvernul, cât și întreprinderile să ia măsuri mai stricte pentru protecția muncitorilor.

Enrico Vezza, liderul sindicatului UIL, a descris ziua de vineri, când a fost organizat ineditul protest, ca fiind una de furie și angoasă, subliniind că în spatele fiecărui sicriu se află identitatea unor colegi care și-au pierdut viața la locul de muncă. El a menționat că 41 de lucrători au murit deja în Lombardia în acest an.

Sub sloganul „Zero decese”, campania sindicatului urmărește să atragă atenția asupra problemelor de siguranță la locul de muncă. Un panou din centrul pieței a afișat numărul tot mai mare de decese la locul de muncă înregistrat din 2018 încoace. Vârful deceselor a fost de 1.709, în anul 2020, pe fondul pandemiei COVID-19.

Anul trecut, Italia a înregistrat 1.041 decese la locul de muncă.

Eurostat, agenția europeană de statistică, raportează că Italia se situează pe locul al optulea în rândul națiunilor europene în ceea ce privește decesele la locul de muncă, cu o rată de incidență de 2,66 la 100.000 de persoane angajate, depășind media UE, de 1,76.

La începutul lunii mai, cinci muncitori au murit la o stație de tratare a apelor uzate din apropierea orașului Palermo din Sicilia. În aprilie, șapte muncitori au murit într-o explozie care a cuprins mai multe niveluri ale unei centrale hidroelectrice subterane din nordul Italiei. Iar în februarie, cinci muncitori din construcții au murit în urma prăbușirii unei grinzi de beton pe șantierul unui supermarket din Florența.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro