Soluția unui blogger militar rus pentru penuria de arme de pe front: artilerie din perioada celui de-al Doilea Război Mondial
Forțele rusești nu au obținut marți prea mult teren în jurul Bahmut și este puțin probabil ca forțele rusești să fi avansat în ritmul susținut de sursele rusești, notează Institutul pentru Studiul Războiului. Think tank-ul american amintește că bloggerii militari ruși scriu despre o penurie de arme în ambele tabere.
Unii milbloggeri ruși susțin că trupele Kremlinului au străpuns linia defensivă ucraineană la sud de Bakhmut, de-a lungul autostrăzii T0513, pentru a avansa spre Chasiv Yar, ceea ce ar tăia una dintre cele două linii principale de comunicare terestre ucrainene rămase spre Bahmut, dar ISW crede că este puțin probabil ca forțele rusești să fie în stare să încercuiască rapid Bahmut.
Principalul motiv ar fi că Rusia continuă să se confrunte cu lipsuri de echipament și cu dificultăți în aprovizionarea trupelor mobilizate.
Un important blogger militar rus a susținut că forțele rusești ar trebui să folosească artilerie din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și echipamente militare ieftine și de calitate inferioară pentru a face față provocărilor legate de înarmarea soldaților ruși.
Bloggerul a susținut că atât Rusia, cât și statele NATO se confruntă cu penurie de arme și a prezentat echipamente ieftine, simple și vechi, de o calitate inferioară, aceasta fiind o modalitate de a satisface „rapid și ieftin” nevoile trupelor.
Un al doilea val de mobilizare
Pe fondul penuriei de echipamente, unele mass-media au relatat despre ceea ce ar putea fi un al doilea val de mobilizare.
Surse de știri rusești au relatat despre acțiuni oficiale „care indică un probabil al doilea val de mobilizare pentru care sistemul militar rusesc este extrem de nepregătit”.
La 27 noiembrie, un birou de înregistrare și înrolare militară pentru orașul Kirov, situat la aproximativ 896 de kilometri nord-est de Moscova, a emis citații pentru angajații unei întreprinderi locale nespecificate pentru a „clarifica acreditările militare” înainte de începerea anului 2023.
Structurile rusești de generare a forțelor nu și-au revenit de la ultima mobilizare, iar industria militară nu face față cererii, astfel încât este puțin probabil ca infrastructura de generare a forțelor din Rusia să fie capabilă să găzduiască un alt val de mobilizare atât de rapid, susține ISW.
Urmărește ultimele evoluții din a 280-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.