Academie Europeana HIV/SIDA la Bucuresti
Academia Europeana HIV/SIDA si de Boli Infectioase este un proiect care urmareste sa creasca nivelul de pregatire al personalului medical si social din Romania si din alte tari europene pentru a face fata numeroaselor provocari generate de aceste boli. Acest proiect a fost lansat sambata, 27 iunie, la Bucuresti.
„Romania a parcurs drumul de la frica si necunoastere la capacitatea de a controla si stapani un fenomen atat de complex cum este epidemia HIV/SIDA. Avem personal foarte bine pregatit si programe bine puse la punct. Aceasta Academie ne va ajuta sa continuam programele cu succes dar si sa ii ajutam si pe alti la fel cum noi am primit la randul nostru ajutor acum 20 de ani”, a spus Ministrul Sanatatii, Ion Bazac la ceremonia de inaugurare a Academiei.
Academia, ca parte a Institutului National de Boli Infectioase, Prof Dr. Matei Bals, va oferi in Romania pentru beneficiari romani sau straini o varietate mare de programe de cursuri rezidentiale sau la distanta avand avantajul de a oferi acces direct la pacienti, facilitati, experti si proceduri de top.
Presedintrele Comitetului de organizare a Academiei, Prof. Dr. Adrian Streinu- Cercel a tinut sa sublinieze ca „Romania are nevoie in continuare de personal bine calificat pe care aceasta Academie il va pregati prin programele ei. Epidemia HIV/SIDA si alte boli infectioase vor fi cu noi pentru multa vreme.
Aceasta Academie va crea expertii de care avem nevoie ca sa fim intodeauna cu un pas inainte acestor epidemii si sa le oprim la timp si eficient.”
La ceremonia de inaugurare a cladirii Centrale a Academiei construita in incinta Institutului national de Boli Infectioase., Prof Dr. Matei Bals au fost prezenti peste 200 de experti romani si straini reprezentand 15 tari europene.
La nivel national Academia isi propune sa fie un instrument de referinta pentru pregatirea post-universitara a diverselor categorii de personal medical si social. La nivel international Academie va sustine o retea de experti din peste 15 tari europene care vor lucra pentru a crea standarde si ghiduri de buna practica si pentru a se solidariza in sustinerea programelor adecvate pentru combaterea HIV/SIDA si a altor boli infectioase la nivelul Uniunii Europene.