Sari direct la conținut

”Aceasta este o glumă belgiană”: Bruxelles-ul va avea vineri o carantină de două ore

HotNews.ro
Coronavirus Belgia, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia
Coronavirus Belgia, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bruxellezii au fost uimiți de regulile autorităților care le cer să respecte vineri o carantină… de doar două ore, relatează Euronews.

Localnicii vor trebui să se afle în case până la 22.00, dar 120 de minute mai târziu sunt liberi să iasă din nou.

Carantina de noapte din Belgia, care durează de la miezul nopții la 5 dimineața, va fi ridicată vineri spre sâmbătă la miezul nopții și va fi înlocuită cu interzicerea adunărilor de mai mult de trei persoane din gospodării diferite în aceeași perioadă de cinci ore.

Dar în Bruxelles, carantina începe cu două ore mai devreme, la 22.00 și va fi în vigoare până vineri, ceea ce înseamnă că localnicii trebuie să ”suporte” două ore înainte ca noile restricții să intre în vigoare.

”Aceasta este o glumă belgiană și nici măcar o glumă belgiană bună”, a declarat joi dimineață parlamentarul de Bruxelles, Gilles Verstraeten, la radio.

„Limita mea de toleranță pentru astfel de absurdități a atins punctul cel mai de jos până acum”, a mai spus el, citat de presa locală.

Restricțiile impuse în toată Belgia în octombrie pentru a stopa izbucnirea unor noi focare au început să fie ridicate luna trecută.

Școlile și frizeriile, forțate să închidă din nou la sfârșitul lunii martie, au primit permisiunea de a se redeschide pe 19 aprilie și a fost ridicată interdicția de a călători în scop turistic în afara granițelor țării.

Următoarea fază a relaxării are loc pe 8 mai, când cafenelele și restaurantele vor avea permisiunea de a-și deschide terasele.

Cu peste 24.400 de decese de la începutul pandemiei, țara de 11,5 milioane are cea de-a 10-a rată a mortalității COVID-19 din lume în raport cu populația, potrivit Universității Johns Hopkins.

Rata sa de incidență la 14 zile se ridică în prezent la 392,2 cazuri la 100.000 de locuitori, situându-se în jumătatea inferioară a țărilor UE / SEE, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro