Actionarii Euroins au adus cu intarziere 200 milioane de lei la capitalul social, o parte din suma necesara redresarii financiare
Euroins, asigurator aflat in redresare financiara, a anuntat luni ca a incheiat operatiunea de majorare a capitalului social cu 200 milioane lei. In toamna anului trecut, ASF a declansat procedura de redresare financiara pe baza de plan la Euroins avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an. Planul aprobat de ASF viza doua majorari de capital in valoare totala de pana la 400 de milioane de lei, iar majorarea de capital cu 200 milioane lei a carei finalizare a fost anuntata luni ar fi trebuit incheiata pana la 31 decembrie 2015.
- „Majorarea capitalului social cu 200 milioane lei asigura indeplinirea de catre Euroins Romania a cerintelor de capital de baza in conformitate cu noul standard de Solvabilitate II. Procedurile pentru inregistrarea noului capital social vor incepe imediat dupa obtinerea avizului din partea autoritatii de reglemetare. Prin aceasta, actionarii demonstreaza atat angajamentul lor cat si sprijinul acordat pentru operatiunile desfasurate pe piata romaneasca a asigurarilor”, se arata in comunicatul transmis luni de asigurator.
Amintim ca in toamna anului trecut, ASF a declansat procedura de redresare financiara pe baza de plan la Euroins avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an la aceasta societate de asigurari. Planul aprobat de ASF viza doua majorari de capital in valoare totala de pana la 400 de milioane de lei: o majorare de capital de 200 de milioane de lei pana la data de 31 decembrie 2015 si o a doua majorare de capital de pana la 200 de milioane de lei prevazuta pentru semestrul al doilea al anului 2016.
- Pentru detalii citeste si: UPDATE/EXCLUSIV Euroins vine cu precizari dupa ce ASF a anuntat ca a aprobat planul de redresare potrivit caruia bulgarii ar trebui sa aduca 400 milioane de lei la capitalul social pana la sfarsitul lui 2016
Euroins s-a clasat pe locul 5 in topul societatilor de asigurari in 2015, cu venituri din prime brute subscrise in valoare de 718,4 milioane de lei si o cota de piata de 8,21%. Pe primele 4 locuri oin piata asigurarilor s-au aflat: Allianz-Tiriac Asigurari, Omniasig VIG, Groupama Asigurari si Asirom VIG.
In privinta reclamatiilor impotriva societatilor de asigurari, ASF a inregistrat anul trecut 15.890 de petitii, in scadere cu 20% fata de 2014. Mai mult de jumatate din petitiile unice primite de ASF au vizat trei societati de asigurare: City Insurance, cu o pondere de 20,7%, Euroins – 16,3% si Astra – 14,4%, aceasta din urma iesind de pe piata dupa ce la 27 august 2015 a ramas fara autorizatie de functionare.
Pentru detalii citeste si: 15.890 de reclamatii impotriva asiguratorilor in 2015: City Insurance, Euroins si Astra au atras peste jumatate din totalul reclamatiilor