Sari direct la conținut

Activitatea Protan, suspendata pentru sase luni. Societatea sustine ca nu a fost anuntata de decizie si functioneaza in continuare

HotNews.ro

Activitatea firmei Protan a fost suspendata, miercuri, de catre inspectorii Agentiei Regionale de Protectie a Mediului, pentru sase luni, aceasta fiind ultima sanctiune prevazuta de lege inainte de ridicarea autorizatiei de functionare. Reprezentantii societatii sustin insa ca nu au fost anuntati de o astfel de decizie, astfel incat Protan functioneaza in continuare, „in interesul sanatatii publice a Romaniei”, anunta Mediafax.

Firma Protan a ajuns in aceasta situatie pentru ca nu a reusit sa-si construiasca o statie de epurare a apelor reziduale pana la termenul la care se angajase sa o faca, dupa ce i-a fost acordata o perioada de tranzitie.

Dupa mai multe avertismente si amenzi, in urma cu o luna, firma a fost notificata, fiindu-i pus in vedere ca, daca in termen de 30 de zile nu amenajeaza statia de epurare, ii va fi suspendata activitatea pentru sase luni.

Biroul de presa al Ministerului Mediului a comunicat, miercuri, ca daca pana in luna mai a anului viitor firma Protan nu realizeaza investitia, isi va pierde autorizatia de mediu.

Cine inchide Protanul sa-si asume raspunderea pentru consecinte, avertizeaza societatea

Compania Protan sustine ca nu a fost anuntata de vreo decizie a autoritatilor de mediu privind suspendarea activitatii sale de la Popesti Leordeni si ca, in consecinta, functioneaza in continuare, „in interesul sanatatii publice a Romaniei”.

„Compania Protan SA, concesionarul activitatii de ecarisaj la nivel national, nu a primit nicio informare de la Agentia Regionala de Protectie a Mediului Bucuresti cu privire la suspendarea activitatii unitatii sale din Popesti Leordeni, asa ca fabrica functioneaza in continuare, in interesul sanatatii publice a Romaniei”, se precizeaza in documentul citat.

Compania mai sustine ca se afla in procedura de revizuire a autorizatiei integrate de mediu, insa autoritatile de mediu „refuza sa dea curs unui demers absolut legal”.

„Daca aceste autoritati vor inchide instalatiile de la Popesti Leordeni, vor trebui sa ofere Romaniei o alternativa care, din pacate, nu exista. Cine va inchide Protanul va trebui sa-si asume raspunderea pentru consecinte: imposibilitatea colectarii deseurilor animale, blocarea industriei alimentare si a comertului cu alimente sau aparitia unor posibile focare de epidemii”, se precizeaza in comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro