Sari direct la conținut

Actorul Alexandru Arșinel și soția sa, spitalizați după ce au fost confirmați cu COVID-19 la două luni de la vaccinare

HotNews.ro
Alexandru Arsinel, Foto: Agerpres
Alexandru Arsinel, Foto: Agerpres

Actorul Alexandru Arşinel, în vârstă de 81 de ani, şi soţia lui, Marilena, sunt internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la două luni de la vaccinare.

Contactat telefonic de News.ro, actorul, care este director adjunct al Teatrului „Constantin Tănase”, a spus că el și soția sa se simt „nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele”.

Respirând greu, el a adăugat: „Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu (n.r. – Institutul „Matei Balş). Medicii spun că avem o formă uşoară”.

În 2017, Arşinel a fost supus unei intervenţii în urma unui infarct. În 2013, actorul Alexandru Arșinel a trecut printr-un transplant de rinichi. El a făcut transplantul la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, declara deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT.

Născut în 4 iunie 1939, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală Cinematografică „I. L. Caragiale”, pentru ca la scurt timp să se angajeze la Teatrul de Revistă din Bucureşti, devenind apoi directorul şi managerul acestuia.

A jucat în peste 30 de filme artistice, printre care „Ana şi… hoţul”, „Miss Litoral”, „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct” şi „Sexy Harem Ada-Kaleh”.

Activitatea sa din teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic a fost recompensată în ultimii ani cu mai multe premii, medalii şi ordine, precum Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor – „Arta Spectacolului”, Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România, Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră sau Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Naţional Românesc”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro