Sari direct la conținut

Agentia Mondiala Antidoping reactioneaza dupa acuzatiile unor atleti din Kenya privind darea de mita

HotNews.ro

Agentia Mondiala Antidoping (AMA) a luat atitudine, joi, dupa ce doi atleti kenyeni au declarat in presa ca li s-a propus sa ofere mita pentru a obtine reducerea suspendarilor de dopaj, potrivit Mediafax.

Atletii Joy Sakari si Francisca Koki Manunga au fost suspendati timp de patru ani din sport, la 27 noiembrie 2015, dupa ce s-a constatat incalcarea regulilor antidoping.

Publicatia „The Associated Press” a scris ca atletii in cauza au fost contactati de catre un oficial al Athletics Kenya (forul national al atletismului kenyan), care le-a cerut celor doi sportivi suma de 24.000 de dolari, pentru a li se reduce suspedarea primita. Joy Sakari si Francisca Koki Manunga au declarat ca au refuzat sa dea mita.

Intr-un comunicat oficial remis joi, David Howman, directorul general al Agentiei Mondiale Antidoping, a precizat: „AMA isi manifesta nemultumirea fata de informatiile aparute privind actiuni de extorcare si luare de mita la nivel national in sport, similara cu ceea ce am aflat in urma recentei investigatii a Comisiei Independente privind dopajul raspandit la nivel mondial in atletism”.

„Desigur, Agentia Mondiala Antidoping va cere mai multe informatii detaliate cu privire la aceste acuzatii din partea persoanelor implicate, astfel incat sa putem determina daca trebuie sa cercetam noi sau este o chestiune de competenta Asociatiei Internationale a Federatiilor de Atletism (IAAF), ca parte a investigatiei derulate de Comisia de Etica”, a adaugat Howman.

„Acuzatiile care le-am auzit in aceasta saptamana ilustreaza, de asemenea, importanta unei organizatii nationale antidoping in Kenya, robusta, independenta si complet functionala, in cel mai scurt timp. Acesta este un pas vital pentru o tara de statura Kenyei in lumea sportului, pentru a proteja in mod eficient sportivii curati, care nu folosesc metode frauduloase”, a conchis directorul general al Agentiei Mondiale Antidoping.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro