Sari direct la conținut

Al treilea Reich al lui V. Voronin – Timpul (R.Moldova)

Timpul, Chisinau

Ramanerea comunistilor la putere si dupa alegerile din 5 aprilie 2009 trebuia marcata prin ceva simbolic, ceva care nu numai ar fi uimit lumea, ci si le-ar fi asigurat in interior un control total asupra societatii. Faptul ca au ajuns sa ramana la putere prin frauda electorala trebuia legitimat prin ceva, scrie cotidianul moldovenesc Timpul, intr-un editorial semnat de Constantin Tanase.

Societatii, dar si opiniei publice din exterior, trebuia sa i se serveasca ceva ce ar fi deturnat atentia de la subiectul fraudei si ar fi orientat-o spre alte subiecte. Si comunistii au gasit acest ‘ceva’. Singurul model viabil si credibil, de unde si-ar fi putut alimenta imaginatia este, fireste, modelul totalitar hitlerist.

In 1933, cand Hitler a dorit sa-si inlature oponentii politici (comunistii), el a incendiat Reichstagul, parlamentul Germaniei, dand toata vina pe oponentii sai. Dupa aceasta operatiune, Hitler devine stapanul Germaniei si in acest an, 1933, se naste regimului nazist, numit ‘al treilea Reich’.

Incendierea, marti, a sediilor Parlamentului si Presedintiei aminteste uluitor de incendierea Reichstagului. Daca pui cap la cap niste lucruri, nu poti sa nu constati ca vandalizarea acestor institutii este, fara indoiala, opera comunistilor.

Alegerile din 5 aprilie, castigate prin frauda, trebuiau sa puna baza celui de-al ‘treilea Reich’ al lui Voronin – a unui regim de esenta fascista, izolat de lumea europeana, controlat in continuare de clanurile ce guverneaza RM de opt ani. Scopul lui Voronin a fost de a discredita Opozitia, de a o prezenta opiniei publice interne si externe ca fiind o adunatura de banditi, ghidati de lumea interlopa.

Iata de ce Voronin avea nevoie de o ampla provocare in care sa fie implicata Opozitia, si alta mai potrivita nici ca se putea – incendierea Parlamentului si a Presedintiei. Imaginile de groaza transmise de la acest eveniment au avut si au menirea sa demonstreze lumii intregi ca venirea acestei Opozitii la putere ar fi egalat cu distrugerea statului R. Moldova si intoarcerea in epoca barbariei.

Alt scop urmarit de comunisti prin aceasta provocare e sa demonstreze ca R. Moldova este o ‘prada’ vanata de Romania; ca, chipurile, provocarile au fost gestionate si platite de Romania. Iata de ce, actiunile ce au urmat dupa incendierea ‘Reichstagului’ de la Chisinau au culminat cu inchiderea punctelor de trecere vamala cu Romania, introducerea vizelor pentru cetatenii romani si expulzarea din R. Moldova a ambasadorului Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu. Aceste actiuni au fost ‘prefatate’ de felicitarea trimisa lui Voronin de catre presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, cu prilejul castigarii alegerilor – felicitare venita, apropo, inainte sa fi fost anuntate rezultatele oficiale ale scrutinului de duminica.

Opozitiei i s-a intins o cursa, miscarea spontana a tinerilor a fost compromisa, Voronin (Tkaciuk) a preluat initiativa mediatica si propagandistica, iar singurul aliat al Opozitiei – Occidentul democratic -, pentru a nu supara Rusia, a reactionat destul de plictisit la provocarea de la Chisinau, unii dintre reprezentantii acestuia mai pastrand, probabil, dulci amintiri din racoroasele beciuri de la Cricova si Milesti.

Motiv din care nici nu vor sa inteleaga ca ceea ce s-a intamplat la Chisinau e o actiune antiromaneasca si antieuropeana a Rusiei, facuta cu mana lui Voronin. Iar cel de al ‘treilea Reich’ al lui Voronin nu mai este un miraj, ci o realitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro