Alexandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin, va participa prin Skype la un colocviu organizat la Bucuresti de RussiaToday.Ro
Alexandr Dughin, politolog rus considerat ideologul lui Vladimir Putin, va participa prin Skype la colocviul Jean Parvulesco, organizat la Bucuresti de RussiaToday.Ro in perioada 28 februarie – 1 martie, in aula Bibliotecii Centrale Universitare. Printre invitatii la eveniment se numara Alexandr Dughin si fiica sa, Daria Dughina.
Organizatorii colocviului au anuntat ca „RussiaToday.Ro organizeaza la Bucuresti colocviul Jean Parvulesco, dedicat personalitatii si operei marelui filozof mistic roman. Manifestarea va avea loc in zilele de 28 februarie si 1 martie, in aula Bibliotecii Centrale Universitare. Vor participa: Constantin Parvulesco (Italia), Stanislas Parvulesco (Franta), Laurent James (Franta), Arnaud de l’Estoile (Franta), Alex Wyeth (Elvetia), Claudio Mutti (Italia), Daria Dughina (Rusia) si Alexandr Dughin (Rusia) – via Skype. Moderatorii colocviului vor fi: dr. Vlad Sauciuc, Dragos Dumitriu, Dan Musetoiu”.
Considerat ideologul lui Vladimir Putin si promotorul neo-eurasianismului, Aleksandr Dughin este un politolog si filozof rus cunoscut pentru teoriile sale despre invierea unui imperius rus care sa reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste si apropiat al Kremlinului si armatei ruse. Este cunoscut pentru cartea sa „Bazele geopoliticii” si un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin miscarile politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolsevic National, Frontul Bolsevic National sau Partidul Eurasia.
Dughin este unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi. El a creat o teorie geopolitica inedita in care coabiteaza realpolitik-ul pragmatic si mesianismul ortodox. Totodata, filozoful rus este liderul Miscarii Eurasiatice si unul dintre fondatorii Clubului Izborsk, think-tank-ului care uneste si sincronizeaza eforturile ideologilor conservatori din Rusia.
Aleksandr Dughin este evitat, in general, de media occidentale si luat ca referinta oculta de multi politicieni si observatori din zona atlantica.