Sari direct la conținut

Alfred Bulai scapă de arestul preventiv în dosarul în care este acuzat de abuzuri sexuale asupra unor studente

HotNews.ro
Alfred Bulai scapă de arestul preventiv în dosarul în care este acuzat de abuzuri sexuale asupra unor studente
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de poliție din București, după ce a fost reținut pentru 24 de ore Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul profesor de la SNSPA Alfred Bulai, aflat în arest preventiv din 5 septembrie, va fi plasat în arest la domiciliu, a decis joi Tribunalul București.

Instanța a judecat contestația sociologului la decizia Judecătoriei Sectorului 1 de a-l plasa în arest preventiv. Tribunalul București i-a admis contestația lui Alfred Bulai, a desființat hotărârea primei instanțe și a decis plasarea în arest la domiciliu a acestuia pentru 23 de zile, în perioada 12 septembrie – 4 octombrie.

Decizia este definitivă.

Alfred Bulai se află în spital. La o zi de la arestarea preventivă, el a fost transferat din Arestul Capitalei la Spitalul Militar, întrucât nu se simțea bine. Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, analizele au indicat un infarct.

În 4 septembrie, sociologul Alfred Bulai a fost reținut de procurorii Parchetului Sectorului 1, în ancheta pentru abuzuri sexuale declanșată după investigația Snoop. Judecătoria Sectorului 1 a admis apoi propunerea procurorilor și a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru fostul profesor de la SNSPA.

Bulai este cercetat de procurori pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală asupra unor foste studente de la SNSPA.

Procurorii l-au inculpat pentru patru infracţiuni, comise între 2022 şi 2024, în timpul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba. Conform anchetatorilor, este vorba despre o singură victimă, pe care Bulai a umilit-o şi constrâns-o să suporte acte sexuale, în timp ce se aflau în camera lui unde o chemase pe studentă pentru a-i oferi „feedback” în urma sesiunii de practică.

Ancheta autorităților a fost declanșată după ce o investigație realizată de Snoop.ro, care a dezvăluit că Alfred Bulai, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și analist politic a abuzat sexual și emoțional mai multe studente. 

SNSPA a decis desfacerea contractului de muncă al lui Alfred Bulai în 6 august, în urma unei decizii a Comisiei de Etică a universității.

INTERVIURILE HotNews.ro