Sari direct la conținut

ANI: Fost consilier judetean din Ialomita, in incompatibilitate in perioada mandatului

HotNews.ro

​Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Ion Grigore, fost consilier judetean in cadrul in Ialomita, se arata intr-un comunicat postat joi pe site-ul ANI. Potrivit ANI, in perioada in care era consilier judetean, Ion Grigore a detinut si alte functii publice.

Potrivit ANI, in urma evaluarilor demarate la 30 decembrie 2010, s-au constatat urmatoarele:

Ion Grigore s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2 iunie 2009 – 6 octombrie 2009, pentru ca a detinut, simultan, atat functia de Director coordonator adjunct in cadrul Comisariatului Judetean Ialomita al Garzii Nationale de Mediu, cat si calitatea de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Ialomita.

Ion Grigore s-a aflat in stare de incompatibilitate si in perioada 20 mai 2010 – 28 octombrie 2012, pentru ca detnut simultan, atat calitatea de functionar public (prim comisar) in cadrul Comisariatului Regional Arges al Garzii Nationale de Mediu, cat si calitatea de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Ialomita.

ANI arata ca Ion Grigore a incalcat astfel dispozitiile art. 94), alin. (2), lit. a) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

In perioada 25 iunie 2008 – 28 octombrie 2012, Ion Grigore a fost consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Ialomita.

Incepand cu data de 20 mai 2010, Ion Grigore detine functia de prim comisar in cadrul Comisariatului Regional Arges al Garzii Nationale de Mediu. De asemenea, el a mai detinut, in perioada 02 iunie 2009 – 07 aprilie 2010, si functia publica de Director coordonator adjunct in cadrul Comisariatului Judetean Ialomita al Garzii Nationale de Mediu.

Potrivit art. 94, alin. (1) si (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, – calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica. Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: […] in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice”, informeaza ANI.

Agentia Nationala de Integritate aminteste ca persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate, precizeaza ANI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro