Sari direct la conținut

Antonescu si microbii

HotNews.ro
Dan Tapalaga, Foto: Hotnews
Dan Tapalaga, Foto: Hotnews

A transforma peste noapte microbi in oameni dotati cu inteligenta, tradatori in aliati de nadejde, oportunisti in vizionari, a renunta astazi la convingerile de ieri, a vorbi incontinent fara a simti o secunda responsabilitatea angajamentului luat, a te durea, pe scurt, in cot de toti si de toate pe principiul ca lumea e proasta si uita repede, tradeaza ceva mai mult decat o mentalitate de sociopat si mizantrop. Un astfel de comportament indica o versatilitate morala ingrijoratoare, o gandire de cinic absolut, de ins cu sistemul de valori intrat in grea suferinta. Primirea lui Mihai Stanisoara in PNL cu toate onorurile acordate personal de Crin Antonescu a fost un bun prilej de a-si etala din nou calitatile iesite din comun de contorsionist nevertebrat, de om-elastic despre care am mai scris si cu alt prilej.

„Acesti oameni care trec ca niste microbi de la un partid la altul trebuie sa dispara”,decreta liderul PNL, Crin Antonescu prin septembrie 2009, pe vremea cand guvernul Boc inghitea parlamentari liberali la fel cum primesc liberalii astazi dezertori din PDL: cu bratele deschise. Antonescu acuza puterea de atunci ca recurge la „promisiuini dubioase” si la santaj pentru a racola oamenii opozitiei. Pentru a fi mai elocvent, liderul PNL a recurs la un artificiu retoric. A citit o declaratie facuta de Emil Boc in anul 2011, cand actualul prim ministru acuza PSD de presiuni si santaj pentru a aduce alesi locali din alte partide.

Cu timpul, declaratiile sforaitoare s-au transformat in proiecte de legi ambitioase. Daca s-ar fi limitat la declaratii, am fi zis cu totii: eh, asa vorbesc politicienii, vrute si nevrute. Insa liberalii erau atat de vexati de actiunea de racolare a pedelistilor ca au facut tot ce le-a stat in putere sa o opreasca sau sa o inlcuda intre marile pericole la adresa democratiei.

In iunie 2011, liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu contracarau propunerile de modificare a Constitutiei anuntate de presedintele Traian Basescu anuntand trei propuneri de lege mari si late. Pe atunci liderii PSD si PNL erau in opozitie. Ponta sublina, citat de Gandul, ca interzicerea migratiei politice „este prioritatea numarul 1 a USL”. Apropo, ce s-o mai fi intamplat cu „prioritatea numarul 1”? Pe ce loc a ajuns ea astazi?

Cand i s-a amintit ca in campanie milita impotriva traseisumului politic, Crin Antonescu a intors-o din condei cum numai el stie sa faca, explicand ca racolarea lui Stanisoara nu „se subsumeaza conceptului de traseism” ci inseamna „deschiderea partidului”. Toate explicatiile fiind, desigur, inecate intr-o mare de vorbe fara sens, condensate intr-un jet de cuvinte improscat cu presiune in urechile interlocutorului cu scopul de a-l zapaci complet.

„Atunci cand e vorba de oameni cu parcursul politic si cu optiunile constante – pentru ca dincolo de cuvinte si de polemici pe care dumneavoastra le selectati, exista si anumite pozitii politice care sunt constante la domnul Stanisoara, ca si la multi altii. Nu pot fi subsumati dupa parerea mea decat formal conceptului de traseism politic”, a sustinut presedintele PNL in prezenta fostului prim-vicepresedinte PDL.

„Oamenii care doresc sa faca politica de dreapta intr-un partid puternic de dreapta si oamenii pe care PNL, nu doar eu, ii socotim capabili de asa ceva, sunt bineveniti. Iata de ce pentru mine sunt infinit mai putin importante declaratii, critici, acuzatii din decursul timpului din contextul unei polemici politice, si mult mai important ca un om cu anumite capacitati, cu anumita pregatire si cu anumita experienta politica sa se alature acestui proiect”, a adaugat Antonescu, cu precizarea ca se asteapta ca persoane precum Klaus Iohannis, Sorin Frunzaverde sau Mihai Stanisoara se vor mai alatura PNL.

Intre timp, alti politicieni mai mici si-au anuntat trecerea de la PDL la PNL, a inceput migratia inversa.

A face azi un titlu de glorie din tradare dupa ce ai coborat traseistii politici pe scara evolutiei umane pana la stadiul de microb, propunand chiar masuri profilactice, mai poate inseamna ceva, nu doar gaunosenia despre care vorbeam la inceput. Mai arata groaza de a fi impins in opozitie. Altfel, ce sens are sa te infectezi cu microbi de unul singur cand aparent esti sanatos tun, cu 70% sustinere in Parlament?

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro