Sari direct la conținut

Asociatia Parinti pentru Ora de Religie i-a solicitat ministrului Campeanu masuri urgente pentru inscrierea copiilor la ora de Religie in forma ceruta de Patriarhie

HotNews.ro

Liana Stanciu, presedinta Asociatiei „Parinti pentru Ora de Religie” s-a intalnit lunicu Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, solicitand oficialului guvernamental masuri urgente pentru a fi posibila inscrierea copiilor la ora de Religie si pentru punerea in aplicare a deciziei Curtii Constitutionale nr. 669/2014. Presedinta APOR a cerut ca ministerul Educatiei sa realizeze o cerere-tip de inscriere la ora de Religie, simpla si clara, care sa fie pusa la dispozitia parintilor de catre scoala. Aceasta procedura ar urma sa fie valabila pentru perioada scolarizarii in respectiva unitate de invatamant.

Comunicat de presa:

În contextul deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a modificat procedura de înscriere a elevilor din școlile publice la ora de religie, semnatarii prezentei scrisori își manifestă susţinerea față de propunerea de modificare a Legii Educației înaintată dvs. de Patriarhia Română, anume ca înscrierea la disciplina „Religie” să se facă la începutul școlarizării, pentru toată durata acesteia.

Considerăm că o astfel de modificare respectă integral antemenționata decizie, venind de asemenea în întâmpinarea intenției majorităţii părinţilor, respectiv de a facilita participarea copiilor lor la ora de Religie, în funcţie de confesiunea fiecăruia.

După cum arată studii sociologice recente, precum şi ultimul recensământ, majoritatea largă a părinţilor români îşi doreşte Religia ca materie de studiu pentru copiii lor. De altfel, chiar şi studiile al căror subiect sunt direct tinerii, precum cel de la finalul anului 2014 realizat de Fundaţia Friedrich Ebert România, arată că doar 4% dintre aceştia se consideră „fără religie”, majoritatea covârşitoare a adolescenţilor din ţara noastră identificându-se cu o confesiune sau alta.

Organizațiile și persoanele care resping prezenţa orei de Religie în şcoală şi doresc îngreunarea procedurilor de înscriere, deși vocale, sunt nereprezentative pentru societatea românească şi urmăresc interesele unor entități exterioare, care sunt extrem de deranjate de aderenţa copiilor şi tinerilor la valorile morale propuse de marile religii.

1

Vă rugăm respectuos să ţineţi cont că orice decizie pe care o luaţi va avea urmări asupra copiilor noştri – și deci a viitorului ţării – şi, nu în ultimul rând, va avea urmări asupra dumneavoastră, ca oameni politici.

Pentru a asigura o societate în care respectul şi iubirea de semeni să fie mai puternice decât ura pentru cel slab şi pentru că reprezintă cea mai bună soluţie în acest moment, vă rugăm să acceptaţi modificarea Legii Educaţiei, în sensul propus de Patriarhia Română.

Semnează:

  1. Coaliţia pentru Familie și Constituție (organism informal alcătuit din cca. 30 de ONG- uri)

  2. Alianța Familiilor din România

  3. Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”

  4. Asociația Generală a Românilor Uniți (Greco-Catolici)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro