Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate
Milionarii britanici Andrew şi Tristan Tate mai fac o încercare de a ieși din arest, iar miercuri au fost duși la Curtea de Apel București, care judecă o nouă contestație la decizia de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele lor. Frații Tate au cooptat-o în echipa de avocați care îi reprezintă și pe Tina Glandian, care a apărat mai multe vedete americane, precum Mike Tyson, Chris Brown, dar și pe Michael Jackson.
UPDATE Fraţii Tristan şi Andrew Tate rămân în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a respins miercuri contestațiile. Decizia este definitivă.
În 20 ianuarie, mandatele de arestare preventivă pentru frații Tate și pentru cele două complice ale lor au fost prelungite cu 30 de zile de către Tribunalul București.
Milionarii britanici au contestat decizia la Curtea de Apel București, unde au fost duși miercuri dimineață. Andrew și Tristan Tate au plecat de la Curtea de Apel București în jurul orei 12.00, iar instanța a rămas în pronunțare.
Frații Tate au cooptat-o în echipa de avocați care îi reprezintă și pe Tina Glandian, care a apărat mai multe vedete americane, precum Mike Tyson sau Chris Brown, dar și pe Michael Jackson.
- „Tina Glandian a venit să se alăture echipei noastre. Noi am alcătuit o echipă globală, având în vedere dimensiunea globală a acestui caz.
- Avem încredere completă în sistemul judiciar din România că va oferi o anchetă onestă și corectă, dar am alcătuit o echipă foarte conjugată, care funcționează ca un mecanism bine uns. Tina a venit să se alăture echipei”, a declarat Mateea Petrescu, „director de comunicare” în cazul Tate.
De altfel, Tina Glandian, avocata vedetelor americane, i-a vizitat marți seară, în arestul Poliției Capitalei, pe cei doi milionari britanici.
Acuzațiile aduse de DIICOT celor doi milionari britanici
Cei doi frați britanici, alături de cele două complice ale lor – o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate – se află în arest din 30 decembrie 2022.
Fraţii Tate şi cele două tinere complice sunt acuzaţi de DIICOT că au constituit un grup infracţional organizat în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.
Conform procurorilor, fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video care erau postate apoi pe site-uri pentru adulţi. Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda „loverboy”).
Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul „owned by Tate”.
Până în prezent, au fost identificate şase victime care au fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi fraţi britanici.
DIICOT a instituit sechestru pe averea fraţilor Tate, respectiv pe 10 imobile case şi terenuri şi pe 15 autoturisme de lux: trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes. Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare mașini şi ceasuri de lux, dar şi mai multe sume de bani, în valoare totală de aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 de euro).
„Femeile folosesc sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii”
Unul dintre fraţii Tate a susţinut, în faţa procurorilor care instrumentează dosarul de trafic de persoane şi viol care îi vizează, că femeile care au dat declaraţii ca victime în acest dosar „sunt geloase” şi ”nu au ştiut altceva decât să ceară bani pentru a merge la cumpărături”. Acesta mai susţine că „femeile înţeleg să folosească sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii”.
„Femeile înţeleg să folosească sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii şi eu consider că aceste declaraţii împotriva mea sunt date de aceste femei care sunt geloase care nu au ştiut altceva decât să îmi ceară bani pentru a merge la cumpărături”. Este afirmaţia făcută de unul dintre fraţii Tate în faţa procurorilor care instrumentează dosarul în care Andrew şi Tristan Tate şi două complice ale lor sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, conform News.ro.
Afirmaţia, prezentată de procurori instanţei de judecată care a decis prelungirea arestării preventive pentru cei patru, este invocată în motivarea încheiată de Tribunalul Bucureşti. Magistraţii acestei instanţe reţin, cu referire la această afirmaţie, că ea a fost făcută „în contextul în care toate persoanele vătămate din prezenta cauză i-au cerut inculpatului … atenţie şi afecţiune, solicitare care evident a fost condiţionată de acest inculpat de realizarea de către victime a unor activităţi care să îi aducă tocmai acestuia venituri”, instanţa subliniind că acesta este cazul ambilor fraţi Tate.
- „Judecătorul are în vedere periculozitatea deosebită a inculpaţilor, capacitatea acestora de a identifica segmente de victime cu o vulnerabilitate crescută, în căutarea unor oportunităţi mai bune de viată, ca apoi să considere că vinovaţii sunt victimele care doresc îmbogăţirea, nu traficanţii care obţin profituri uriaşe din exploatarea vulnerabilităţii materiale a acestora”, se mai arată în document
Printre motivele care au stat la baza deciziei de prelungire a arestului preventiv în cazul celor patru stau şi cifrele legate de traficul de persoane, considerat sclavie modernă.
- „Judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere gravitatea ridicată a fenomenului de trafic de persoane, astfel că în fiecare zi, 24,9 milioane de victime sunt prinse în sclavia modernă.
- Traficul de persoane este o afacere foarte profitabilă, care aduce profituri estimate la 150 miliarde de dolari pentru traficanţi.
- În acelaşi timp, aceasta continuă să fie şi una dintre infracţiunile cu cele mai grave consecinţe în planul umanitar, astfel că afirmaţia “ în spatele fiecărui număr se ascunde o viaţă, un suflet, un destin, iar ceea ce este peste zero deja este prea mult” îşi găseşte cu prisosinţă locul într-un context în care acţiunile societăţilor umane moderne urmăresc să-şi specializeze resursele – politici, acţiuni sociale, profesionişti bine pregătiţi etc. – pentru a oferi tuturor formelor de criminalitate organizată şi, în particular, traficului de persoane, un răspuns necruţător, inteligent şi adaptat, susceptibil de a reduce cât de mult numărul victimelor, de a diminua şi controla cât de mult riscurile şi vulnerabilităţile şi de a pedepsi cât mai aspru un număr tot mai mare de traficanţi”, mai notează Tribunalul Bucureşti.
„România este o țară comunistă”
Într-un mesaj postat pe Twitter la sfârșitul lunii ianuarie, milionarul americano-britanic Andrew Tate a acuzat că „România este un stat comunist”, deși anterior le-a spus fanilor săi că s-a mutat la noi în țară fiindcă i-ar fi mai ușor să scape de acuzațiile de viol.
- „România este o țară comunistă. Zero dovezi și zero probe doar suspiciuni.
- Te vor închide în închisoare și încerca să te găsească vinovat de lucruri. Apoi îți vor risipi viața pe măsură ce eșuează. Te eliberează ani mai târziu și nici măcar nu își cer scuze”, acuză o nouă postare făcută pe pagina de Twitter a lui Tate.
Într-o altă postare făcută sub formă de poezie pe pagina sa de Twitter, el s-a plâns de condițiile din detenție, afirmând că este închis într-o celulă fără lumină în care sunt gândaci și păduchi:
- „Încearcă să ma facă să cedez. Închis într-o celulă fără lumină. Gândacii, păduchii și ploșnițele de pat sunt singurii mei prieteni noaptea.(…)
- Încearcă să picure ură în inima mea. (…) Încearcă să îmi facă Mintea de Fier să cedeze cu această încarcerare injustă.
- (…) Nu mă pot face să cedez. Cei care mă păzesc știu că sunt nevinovat. Știu că este injust. Ei văd că nu voi ceda niciodată și respectă determinarea mea”.
Arestarea fraților Tate în România a fost pe larg comentată în presa internațională, în special cea din Marea Britanie, dat fiind numărul uriaș de urmăritori pe care Andrew Tate a reușit să îl atragă în mediul online.