Sari direct la conținut

Barbatii care isi dau parul pe spate se simt discriminati de filmele hollywoodiene

HotNews.ro

Sute de membri ai comunitatii barbatilor care isi dau parul pe spate, cu gel, s-au strans luni la Hollywood pentru a protesta impotriva industriei cinematografice. Filmele de la Hollywood ii arata pe barbatii cu parul dat pe spate drept personaje dezagreabile, nedemne de incredere, scrie publicatia de pamflet The Onion.

„In ultimii 10 ani, s-au facut 4.192 de filme in care personajele masculine cu frizuri ‘linse’ au fost puse intr-o lumina negativa”, spune Ray Swartz, presedintele Organizatiei Nationale a Barbatilor cu Par dat pe Spate. „Chiar daca, in realitate, doar 3% dintre barbatii americani au aceasta tunsoare, in filme 80% dintre infractori sunt prezentati cu aceasta frizura. Din aceasta cauza, sute de barbati carora le place sa isi ude parul si sa il dea pe spate suporta, zilnic, o forma tacuta, dar raspandita, de discriminare”, s-a plans Swartz.

„Daca imi place sa-mi port parul asa, nu inseamna ca sunt neaparat un nenorocit”, a mai adaugat Swartz. 5 din 6 astfel de personaje joaca rolul unui raufacator, potrivit statisticilor realizate de organizatie. 29% sunt „rechini” lacomi si prefacuti de pe Wall Street. 22% sunt criminali fara inima, 19% – mentori sau antrenori diabolici, 12 procente joaca rolul unui mafiot corupt, 8% sunt morti-vii care se hranesc cu sange uman, iar restul de 10% sunt incadrati la categoria „nenorociti/neica-nimeni”.

Si mai rau, adauga Swartz, barbatii cu o astfel de frizura sunt prezentati vorbind in sila, cu tigara atarnand in coltul gurii sau punandu-si scobitori dupa ureche.

Un studiu recent, realizat de Swartz, arata ca cei care isi piaptana parul pe spate au un comportament normal, au o durata de viata egala cu cea a barbatilor cu tunsori obisnuite si nu sunt mai inclinati catre torturarea oamenilor nevinovati cu instrumente medicale decat sunt cei care nu isi dau cu gel.

Swartzo a mai subliniat ca pana si femeile care au aceasta tunsoare ajung, in filme, sa se transforme in extraterestri care fac sex cu oamenii si apoi ii mananca.

„Am parul gras si mi se murdareste pana la sfarsitul zilei, asa ca il pieptan pe spate. Meseria mea este sa inchei asigurari, deci cum as putea sa-i conving pe clienti sa aiba incredere in mine, cand toti cred ca sunt un nemernic avid dupa bani? Si de fiecare data cand le spun sefilor mei ca ‘o sa ma ocup de problema’, ei se gandesc imediat ca o sa asasinez pe cineva. E jalnic”, spune Doug Roessner, din Brockton.

Reprezentantii industriei cinematografice au raspuns la acest protest citand cateva personaje pozitive care au aceeasi frizura: James Bond, Superman si androidul Data din serialul Star Trek.

Swartz nu se lasa insa pacalit: dupa o examinare atenta, el spune ca parul lui Bond este pieptanat „mai mult pe-o parte decat pe spate”, Data nu este o fiinta umana, iar Superman are o suvita care ii cade pe frunte, grupul lui Swartz considerand ca in acest caz vorbim deja de un alt tip de frizura.

Hollywood-ul se confrunta cu proteste similare, venite din partea unor grupuri precum Asociatia Nationala a celor care Rad Maniacal, Coalitia Americana a celor care isi Rasucesc Mustata sau Alianta Domnilor cu Cicatrice si Clape pentru Ochi.

Michael Douglas in rolul lacomului om de afaceri Gordon Gekko („Wallstreet”)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro