Sari direct la conținut

Baremele de corectare și rezolvarea subiectelor la Matematică la BAC 2024, publicate de Ministerul Educației

HotNews.ro
Baremele de corectare și rezolvarea subiectelor la Matematică la BAC 2024, publicate de Ministerul Educației
Elevi examen. Foto: Inquam Photos / George Călin

Subiectele și baremele de corectare la proba scrisă la Matematică la Bacalaureat 2024 au fost publicate la ora 15:00 de către Ministerul Educației, pe subiecte.edu.ro.

Barem Matematică BAC 2024 – Mate-Info

Barem Matematică BAC 2024 – Științe ale Naturii

Barem Matematică BAC 2024 – Tehnologic

Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – a început marți la ora 09:00, iar candidații au avut la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite la a doua probă a Bacalaureatului 2024.

La proba obligatorie a profilului – Matematică și Istorie – de la BAC 2024 au participat 123.647 de candidați din totalul celor 126.571 de candidați înscriși din toate promoțiile, a anunțat Ministerul Educației. Astfel, rata de prezență a fost de 97,7%.

Nu s-au prezentat la proba obligatorie a probilului de la BAC 2024 2.889 de candidați, iar 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Probele scrise la BAC 2024 au început luni, cu proba obligatorie la Limba română, și au continuat astăzi cu proba obligatorie a profilului uman/real, mai exact Matematică sau Istorie.

Joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului.

Primele note de la BAC 2024 vor fi făcute publice pe 8 iulie. În aceeași zi, între orele 12:00-18:00, cei nemulțumiți de nota primită vor putea depune contestații. Notele finale vor fi publicate în 12 iulie.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2024 este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Calendar Bacalaureat 2024

  • Luni, 1 iulie: Limba și literatura română;
  • Marți, 2 iulie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie);
  • Joi, 4 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie);
  • Vineri, 5 iulie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).
INTERVIURILE HotNews.ro