Sari direct la conținut

Baremele de corectare și rezolvarea subiectelor la Istorie la BAC 2024, publicate de Ministerul Educației

HotNews.ro
Elevi înainte de sesiunea de Bacalaureat, Foto: Inquam Photos / George Călin
Elevi înainte de sesiunea de Bacalaureat, Foto: Inquam Photos / George Călin

Subiectele și baremele de corectare la Istorie la BAC 2024 vor fi publicate, oficial, la ora 15:00, de către Ministerul Educației, pe subiecte.edu.ro.

Barem rezolvare la Istorie la BAC 2024

Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – a început marți la ora 09:00, iar candidații au la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite la a doua probă a Bacalaureatului 2024.

Bacalaureatul 2024 a început luni, 1 iulie, cu proba la Română. Astăzi, elevii au susținut proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie.

Elevii au o zi pauză miercuri și se reîntorc joi la examen, pentru a susține proba la alegere a profilului.

Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate), a anunțat duminică Ministerul Educației.

Calendar BAC 2024

Examenul de Bacalaureat 2024 a continuat continua marți, cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie.

Joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului de la examenul de Bacalaureat 2024 (Anatomie și fiziologie umană; Biologie vegetală și animală; Chimie; Economie; Fizică; Geografie; Informatică; Logică, argumentare și comunicare; Psihologie; Sociologie sau Filosofie).

Vineri, 5 iunie, va avea loc ultima probă scrisă de la examenul de BAC 2024, la Limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2024 vor fi publicate în 8 iulie. Contestațiile se vor putea depune în 8 iulie (intervalul orar 12:00-18:00). În 12 iulie se vor afișa rezultatele finale de la BAC 2024, după contestații.

Cum se poate promova examenul de Bacalaureat 2024

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de Bacalaureat dacă îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).
INTERVIURILE HotNews.ro