Business report: Angajatul roman munceste si in timpul concediului; Sistemul de verificare al Fiscului e in blocaj: Cei care vor credite de la banci, obligati sa aduca adeverinte; CNAIR: Centura Bucuresti, pe sectorul DN7 – A1, este construita in proportie de 62%
Angajatul roman munceste si in timpul concediului.Angajatii romani nu se desprind de job nici macar atunci cand pleaca in vacanta. Pentru mai mult de o treime dintre angajati (36%), concediile se transforma in prilej de lucru. Acestia declara ca aloca des sau chiar intotdeauna timp pentru job atunci cand sunt in vacanta, arata un sondaj realizat de platforma de recrutare online eJobs Romania. Alti 37% sustin ca lucreaza ocazional din concediu, doar atunci cand este neaparat nevoie, in timp ce restul de 27% dintre respondenti spun ca delimiteaza foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanta si nu muncesc niciodata atunci cand sunt in concediu. Antreprenorii sunt cel mai adesea nevoiti sa lucreze in vacanta, 88% dintre acestia dedicand timp business-ului si in perioadele de odihna, scrieCapital.
Telekom vrea sa ajunga la cel putin 80% acoperire 4G pana la sfarsitul anului si are asteptari mari de la era 5G.Telekom Romania vrea sa aduca reteaua proprie 4G/LTE la o acoperire de cel putin 80% din populatie pana la sfarsitul acestui an, de la putin peste 60% in prezent, si incearca deja sa se pozitioneze ca pionier al tehnologiei 5G in Romania, chiar daca urmatoarea generatie de retele mobile inca nu s-a standardizat la nivel international si mai sunt cativa ani pana la lansarea serviciilor comerciale. „Deja instalam o statie 4G la fiecare 3-4 ore si vom continua in acest ritm pana la sfarsitul anului si chiar in cursul anului viitor. Credem ca acoperirea va depasi 80% pana la sfarsitul anului, sunt increzator in aceasta cifra. Anul trecut am avut cea mai intensa extindere FTTH (fibra optica – n.r.) din istoria acestei tari, am ajuns la peste 700.000 de gospodarii noi intr-un singur an. Anii care urmeaza vor fi anii LTE si ne ocupam de asta”, a declarat Timos Tsokanis, citat deEconomica.
Sistemul de verificare al Fiscului e in blocaj: Cei care vor credite de la banci, obligati sa aduca adeverinte.Sistemul care conecteaza bancile de ANAF este nefunctional si ca urmare cei care vor credite trebuie sa aduca adeverinte, anunta Digi24. Situatia a fost adusa in atentiua publica de insusi presedintele ANAF. Acesta atragea atentia in luna februarie de situatia precara a sistemului informatic (LINK AICI) si de pericolul unui blocaj. Din 8 iunie, potrivit Economica.net, sistemul informatic care conecteaza bancile la baza de date ANAF nu mai functioneaza. Ministerul de Finante afirma ca se lucreaza la mentenanta acestui sistem, dar nu stie exact cand se vor remedia problemele. In aceste conditii, Fiscul recomanda solicitantilor de credite sa aduca adeverinte de la angajator, pana la remedierea situatiei, noteazaCurs de Guvernare.
Mercedes-Benz GLE Coupe poate fi comandat cu pachetul OrangeArt Edition.Mercedes-Benz GLE Coupe poate fi comandat cu pachetul OrangeArt Edition in mai multe versiuni de motorizare printre care si AMG GLE 43. Pachetul OrangeArt Edition este compus dintr-un kit de exterior si un pachet pentru interior. Mercedes-Benz GLE Coupe cu pachetul OrangeArt Edition dispune de un contur dedicat in zona inferioara a grilei si pe marginile jantelor, plus un inel negru in interiorul blocurilor optice. Culoarea portocalie a acestui pachet continua pe linia mochetei si a scaunelor. Pentru modelele Mercedes-Benz GLE Coupe in versiunile 350 d 4MATIC, GLE 400 4MATIC si GLE 500 4MATIC pachetul exterior OrangeArt Edition poate fi comandat pentru 4.165 euro, iar cel interior pentru 2.618 euro, precizeazaAuto-Bild.
Importurile de lapte au crescut cu 10,3% in primele 4 luni din 2017.Unitatile de procesare au colectat, in primele 4 luni ale anului, cu 1,7% mai mult lapte de vaca, respectiv cu 5.385 tone, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 314.210 tone, in timp ce importurile au crescut cu 4.947 de tone (+10,3%), totalizand 52.944 tone, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cresteri ale productiei au fost inregistrate la unt, in primele 4 luni ale anului, cu 528 de tone (+14%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare) cu 1.380 de tone, (+2,1%), precum si la lapte de consum cu 1.675 de tone (+1,7%) Totodata, in primele 4 luni ale anului a scazut productia la smantana de consum cu 2.322 de tone (-9,9%) si la branzeturi, cu 890 de tone (-3,1%), anuntaCapital.
CNAIR: Centura Bucuresti, pe sectorul DN7 – A1, este construita in proportie de 62%.Centura Bucuresti, pe sectorul DN7 – A1, este construita in proportie de 62%, iar lucrarile cele mai complexe sunt in mare parte finalizate, informeaza, miercuri, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). ‘La ora actuala se desfasoara, in anumite zone, lucrari de deviere si relocare a utilitatilor (gaz, curent electric, canalizare si telecomunicatii), sapaturi, armarea si cofrarea unor ziduri de sprijin, montarea parapetilor metalici si montarea esafodajului la pila 6 a pasajului de la Chitila, peste calea ferata. In urma unor sesizari venite inclusiv din partea presei, CNAIR SA a verificat din nou astazi (miercuri, n.r.) modul in care antreprenorul si consultantul inteleg sa respecte termenul acestui contract, care trebuie finalizat pana la sfarsitul anului. In ansamblu s-a constatat ca lucrarile inainteaza, dar ritmul si modul de lucru pot fi imbunatatite’, se precizeaza in documentul citat, relateazaEconomica.
Care este legatura intre traficul metroului bucurestean si un sfert din populatia lumii.Din 2007 pana in 2017, aproape doua miliarde de calatori au folosit metroul bucurestean, calcul care are la baza numarul de validari ale cartelelor de calatorie la aparatele din statii. Ca numar de pasageri, traficul cumulat din ultimii zece ani este echivalent cu un sfert din populatia globului (7,5 miliarde de oameni). Aproximativ 500.000-600.000 de calatori folosesc zilnic metroul bucurestean, iar traficul este asteptat sa creasca anul acesta, mai ales dupa ce au fost deschise doua noi statii in reteaua subterana de transport public din Capitala. Reteaua de metrou reprezinta aproximativ 4% din lungimea intregii retele de transport public din Bucuresti, dar transporta circa 30% din totalul calatorilor care folosesc mijloacele de transport in comun. Peste 182 de milioane de calatori (se ia in calcul numarul de validari ale cartelelor de calatorie la aparatele de metrou) sunt asteptati sa foloseasca metroul din Bucuresti anul acesta, in crestere cu 1,6% fata de anul anterior, arata estimarile transmise de Metrorex la solicitareaNewMoney.