Sari direct la conținut

Business Report: BCE: "Tiparnita" functioneaza conform planului, avem efecte. Eurozona – la adapostul politicilor monetare; Importurile de porumb romanesc in SUA au crescut de peste 20 de ori intr-un an; Productivitatea resurselor: Cu ce randament si le valorifica statele UE si unde sta Romania

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Danezul care vinde romanilor terenuri in Romania Terenurile de calitate si preturile inca mici comparativ cu celelalte state europene l-au atras inca din 2006 pe danezul Erik Jantzen in Romania. De atunci, a cumparat in mod discret zeci de mii de hectare de teren, pe care, fie le-a cultivat, fie le-a arendat, fie le-a vandut mai departe, dupa ce le-a compactat si a pus la punct toate actele necesare. In ultimele luni, potrivit datelor Directiilor Agricole Judetene, fermierul a iesit din nou la cumparaturi, achizitionand prin mai multe societati comerciale, printre care Chirnoproject SRL, Chirnogeni Farmland SRL sau Dobrogea Black Soll mai multe terenuri de cateva hectare in localitatea Chirnogeni din judetul Constanta, scrie Economica.net.

BCE: „Tiparnita” functioneaza conform planului, avem efecte. Eurozona – la adapostul politicilor monetare Moment unic in istoria conferintelor de presa organizate de Banca Centrala Europeana (BCE), miercuri s-a aruncat cu confetti. Nu a fost initiativa organizatorilor, chiar daca declaratiile referitoare la rezultatele programului de stimulare a economiei din zona euro au parut sa se potriveasca acestui cadru, ci protestul unei activiste nemultumita de „dictatura BCE”. Institutie care, prin vocea presedintelui, nu poate risca astazi un raspuns la intrebarea daca Grecia va ramane in Zona euro, nici daca acest grup va primi noi membri in urmatorii 5 ani, informeaza Curs de Guvernare.

Importurile de porumb romanesc in SUA au crescut de peste 20 de ori intr-un an Importurile de porumb din Romania si de soia boabe din India sunt in crestere, arata un studiu al datelor statistice americane publicat miercuri de Organic Trade Association si Universitatea din Pennsylvania. Aceste date arata ca exista o piata potentiala pentru fermierii americani care sunt interesati sa evite utilizarea de seminte modificate genetic, a declarat directorul Organic Trade Association, Laura Batcha. In conditiile in care majoritatea importurilor de porumb si soia boabe sunt utilizate pentru hrana pasarilor si vacilor acestea pot fi considerate drept produse bio, potrivit normelor Departamentului american al Agriculturii. In plus, chiar daca SUA sunt cel mai mare cultivator mondial de porumb si soia boabe, operatorii fermelor organice de pasari si vite resping culturile produse pe baza semintelor provenite de la Monsanto Co in favoarea produselor din strainatate, scrie Capital.

Conducerea COMCM, amendata de ASF pentru prejudicierea drepturilor SIF Transilvania Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a considerat ca drepturile actionarului SIF Transilvania au fost prejudiciate cu ocazia alegerilor de la COMCM Constanta (CMCM), din septembrie 2014, si a acordat presedintelui Gabriela Alexe si administratorului Maria Fratila amenzi de cate 10.000 de lei. Situatia analizata de ASF a reprezentat, la data respectiva, o noua etapa din conflictul dintre omul de afaceri Constantin Fratila si Mihai Fercala, presedintele executiv al SIF Transilvania. In timp ce COMCM, societate controlata de SIF3 Transilvania in proportie de 56,72% si de Constantin Fratila (31,6%), a anuntat ca nu s-a putut intruni AGOA, la prima convocare, din lipsa de cvorum, SIF Transilvania a anuntat ca a tinut sedinta si ca a ales o noua conducere a COMCM, ceea ce a dus la un sir de contre intre cei doi protagonisti, care se aflau oricum in disputa de cateva luni bune, comunica Bursa.ro.

Sue Perkins, cea care l-ar putea inlocui pe Clarkson, amenintata cu moartea de fanii britanicului Telenovela Jeremy Clarkson si Top Gear continua. Asa cum deja stiti, britanicul a fost dat afara de conducerea BBC dupa altercatia avuta cu unul dintre producatorii celebrei emisiuni auto. In urma acestei decizii, BBC a cautat un om care sa-i ia locul lui Clarkson. Unul dintre pretendenti este Sue Perkins, prezentatoarea emisiunii The Great British Bake Off. Pana acum nimic iesit din comun, doar ca Perkins a primit o serie de amenintari din partea fanilor lui Clarkson. „Unul dintre ei a spus ca vrea sa ma vada cum ard de vie”, a scris prezentatoarea pe contul personal de Twitter. Dupa aceasta postare, Sue Perkins a revenit si a scris ca o sa ia o scurta pauza de pe reteaua de socializare, scrie Auto-Bild.

Oferta care poate da peste cap piata internetului mobil din Romania S-a lansat internetul 4G in Romania, dar niciun operator nu a oferit pana acum internet nelimitat in adevaratul sens al cuvantului, chiar daca ii fac reclama astfel. Ce ar putea schimba piata in acest an? Orange Romania, cel mai mare operator de comunicatii mobile de pe piata locala, ofera servicii de internet 4G cu o viteza de pana la 150 de Mbps si 4G Plus ce ofera o viteza de conectare de pana la 300 de Mbps. Daca vrei sa cheltui in jur de 50 de lei pe luna pe serviciile de internet mobil, iti poti achizitiona un abonament Colibri 11, ce include 4 GB de trafic la internet la viteza 4G, optiunea Happy Night ce iti ofera trafic nelimitat in intervalul orar 00:00 si 07:00, Orange Antivirus si 10 GB de spatiu in Orange Cloud. Integral pe Economica.net.

Productivitatea resurselor: Cu ce randament si le valorifica statele UE si unde sta Romania Romania se situeaza pe ultimul loc intre statele membre UE la productivitatea resurselor pe kilogram de materie prima utilizat, cu doar 0,63 echivalent euro pe kilogram, potrivit datelor prelucrate si comunicate saptamana trecuta de Eurostat pentru anul 2014. Mai mult, este singura tara, in afara de Estonia, in care productivitatea resurselor a scazut fata de valoarea consemnata in 2002. Capacitatea de a utiliza cat mai eficient materiile prime tine de tehnologiile utilizate si de nomenclatorul de produse aflate in productie iar influentele se vad in productivitatea muncii si in poluarea mediului inconjurator ( aceasta din urma nu doar in functie de cantitatea de deseuri rezultate din procesele de fabricatie dar si, din nou, de tehnologiile utilizate – a se citi investitiile in asigurarea unui mediu inconjurator curat), scrie Curs de Guvernare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro