Sari direct la conținut

Business report:  Cele mai scumpe zece apartamente din Bucuresti costa 8,7 milioane de euro, revolutie in publicitatea pe media audiovizuala, motocicleta viitorului are vertebre si muschi artificiali, iar  Windows Vista este mai sigur decat XP, dar mai vulnerabil decat Windows 2000

HotNews.ro

Cele mai scumpe zece apartamente din Bucuresti costa 8,7 milioane de euro. Cel mai scump apartament din Bucuresti se afla in zona Dorobanti si se vinde cu 5.000 de euro/mp, se arata intr-un top realizat de compania imobiliara Regatta si citat de Cotidianul. Apartamentul are trei camere, cu o suprafata construita de 240 mp, deci valoarea totala de vanzare ajunge la 1.200.000 de euro. Pe locul al doilea se claseaza un apartament elegant situat in zona Herastrau. Cu o suprafata de 193 mp, acesta se vinde cu 4.900 de euro/mp, fara TVA, si va ajunge la o valoare totala de 1.125.383 de euro.

Revolutie in publicitatea pe media audiovizuala. Plasarea de produse in timpul emisiunilor va intra in legalitate si nu va mai fi considerata publicitate mascata. Vor fi permise noile forme de publicitate cu ecran partajat – pe o parte se deruleaza emisiunea, pe cealalta apare reclama – publicitatea si sponsorizarea virtuala, adica reclame realizate digital pe filmari reale, si publicitatea interactiva, scrie Saptamana Financiara.

Miza celui mai scump proces: 250 mil. euro. Actiunile SIF Transilvania (SIF3) au castigat ieri 4,5% pe Bursa, dupa ce Curtea de Apel Brasov a decis in favoarea Cocor Bucuresti (COCR) intr-unul dintre procesele dintre Cocor si SIF Transilvania. Cele doua societati se judeca de aproape un an, dupa ce Cocor a cerut in justitie anularea majorarii de capital cu actiuni gratuite aprobata in aprilie 2007 de actionarii SIF Transilvania, scrie Ziarul Financiar.

HP, liderul pietei mondiale de servere, cu numai 0,3% inaintea IBM. In primele luni ale anului, piata serverelor a atins valoarea de 13,55 miliarde de dolari. Din aceasta piata, HP si-a luat partea leului: 30,1% din totalul livrarilor de servere, respectiv 29,6% (2,52 mld. de euro) din venituri. Pe locul doi s-au pozitionat Dell, la total livrari, respectiv IBM, la valoarea vanzarilor, 2,45 mld. de euro, cu numai 0,3% mai putin decat liderul pietei, potrivit Business Standard.

BCR si Piraeus au cele mai profitabile sucursale. La polul opus, CEC si Carpatica. Piraeus Bank Romania si BCR au inregistrat in primul trimestru cele mai mari castiguri raportat la numarul de sucursale, dintre bancile care au publicat deja date financiare. In randul bancilor cu capital autohton, Banca Transilvania a reusit cel mai bun rezultat, iar CEC si Carpatica au raportat cele mai mici cifre, scrie DailyBusiness.ro.

Windows Vista, mai sigur decat XP, dar mai vulnerabil decat Windows 2000. Windows Vista este mai sigur decat XP, dar mai vulnerabil decat Windows 2000 – e concluzia unui studiu al companiei australiene de securitate PC Tools, bazat pe rezultatele scanarilor de malware realizate pe 1,4 milioane PC-uri instalate cu tool-ul ThreatFire, pe o perioada de 6 luni, scrie Money Express.

Aceasta este motocicleta viitorului! Conceptul Yamaha Deus Ex Machina, creat si gandit in totalitate de catre Jake Loniak, un designer al Art Center Pasadena este o motocicleta high-tech a viitorului. Aceasta are vertebre si muschi artificiali. Practic, miscarile pilotului sunt realizate cu ajutorul vertebrelor artificiale (in numar de sapte) si al celor 36 de „muschi” pneumatici care, la viteze ridicate, intind bratele care intra in contact cu solul. Motoarele masinariei sunt amplasate individual in fiecare roata, reusind sa impinga – cel putin teoretic – intreg sistemul in 3 secunde de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima a lui Deus Ex Machina este de 120 km/h, scrie Automarket.

Peugeot 207 ataca segmentul SUV. Peugeot pregateste un SUV la scara redusa, bazat pe platforma lui 207, aceasta noutate urmand sa fie prezentata in cursul anului viitor. Modelul va fi rezultatul colaborarii grupului PSA (Peugeot Citroen) cu Mitsibishi Motors. Va fi un SUV mic, cu 5 locuri, dotat cu un motor pe benzina de 1.6 litri si mai multe versiuni diesel, scrie AutoNews.ro.

Comertul cu produse piratate, in crestere. In ultimii 20 de ani, valoarea comertului cu produse piratate a crescut cu peste 10.000 la suta. Statisticile pentru Romania arata ca ponderea vanzarilor produselor contrafacute fata de cele originale atinge in jur de 28 la suta, scrie Curentul.

Reziduuri din privatizare. Cel mai mare contract public din istoria Cehiei, privind depoluarea fostelor proprietati industriale ale statului, in valoare de 4,6 miliarde de euro, este pe cale sa starneasca un urias scandal public, in urma caruia ar putea ramane in aer tocmai problemele de mediu, scrie Money Express.

Der Kurier: Constanta si Odessa se bat pentru miliardele Voestalpine. Gigantul industriei de otel din Austria are de ales intre Odessa si Constanta pentru a construi o noua fabrica, investitia totala fiind estimata la circa sapte miliarde de euro, conform publicatiei vieneze Der Kurier. Decizia ar urma sa fie luata in luna septembrie, sustine sursa citata, potrivit Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro