Business Report: Constanda negociaza vanzarea Satului Francez pentru 120 mil. euro; avocatii de top castiga pana la 375 de euro/ora; Ahmetov, cel mai bogat om din Europa, iar ambasadorul rus Alexander Churilin spune ca trebuie sa ne construim singuri drumul spre Rusia
Constantin Constanda se afla in discutii pentru vanzarea Satului Francez. Omul de afaceri Constantin Constanda, care a devenit proprietar al Satului Francez prin cedarea Parcului Bordei catre Primaria Bucurestiului, este in discutii pentru a vinde cea mai mare parte a terenului pentru dezvoltarea unui ansamblu nou de cladiri rezidentiale, comerciale si de birouri. Tranzactia ar putea fi de 100-120 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.
Cat castiga avocatii. Avocatul de business are in principiu functia unui scut capabil sa apere compania in timpuri grele, dar si sa-i ofere termenii cei mai buni atunci cand incheie o tranzactie. In ultima vreme, rolul avocatilor de afaceri s-a definit mai clar, iar onorariile s-au dublat fata de tarifele practicate in urma cu patru-cinci ani. Media tarifelor orare in top 10 se incadreaza intre 175 si 375 de euro, scrie Business Magazin.
Alexander Churilin: Trebuie sa va construiti singuri drumul spre Rusia. Relatiile economice romano-ruse nu sunt dintre cele mai stralucite, in acest moment. O spune chiar ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Excelenta Sa Alexander Churilin intr-un interviu acordat pentru Financiarul.com. De vina par a fi oamenii de afaceri romani, care s-au grabit sa paraseasca Rusia in anii ’90. Spre deosebire de firmele din Bulgaria si Polonia, care „au fost capabile sa aprecieze” necesitatea prezentei lor pe piata rusa.
Firmele de team-building se dau peste cap sa-si scoata clientii din rutina. Companiile de team-building fac eforturi pentru a inventa noi activitati care sa-i atraga pe clientii plictisiti de cele vechi. Activitatile outdoor (in aer liber) sunt in topul preferintelor, insa furnizorii sunt nevoiti sa le actualizeze continuu pentru ca si cererile clientilor se modifica constant, scrie DailyBusiness.ro.
Romanii si-au cumparat 10.000 de case la Roma. Chiar daca numerosi italieni nu-i inghit, romanii isi vad de treaba in Peninsula. Muncitorii romani din Italia contribuie cu 1,2% la produsul intern brut al Italiei, potrivit unui raport al organizatiei italiene Caritas, publicat ieri, scrie Evenimentul Zilei.
Reguli noi pentru Scolile de soferi. Instructorii auto autorizati vor face instruirea practica numai cu persoane care, initial, s-au pregatit teoretic intr-o scoala auto cu care au incheiat contract. Acesta noua abordare este prevazuta intr-o ordonanta de urgenta adoptata, miercuri, de Guvern. Potrivit aceluiasi act normativ, instructorii auto autorizati au aceleasi obligatii ca si scolile de conducere auto in ceea ce priveste evidenta cursantilor, a orelor de instruire practica, precum si perioada de arhivare a acestora, scrie StiriAuto.ro.
Recorduri de consum pentru Peugeot 308 1.6 HDi. Helen si John Taylor, doi australieni carora le place provocarea, au doborat recordul de consum la volanul unui model 308 echipat cu un motor de 110 CP, de 1.6 l HDi FAP. Masina a inregistrat un consum mediu de 3,13 litri/ 100 km si emisii de CO2 de numai 85 g/ km. Al doilea record se refera la distanta parcursa cu un rezervor plin: 1.919 km cu 60 litri de motorina, scrie AutoNews.
Vand esec. 20% reducere. Oamenilor le place sa afle despre insuccesele altora, iar unii chiar profita de asta. Pana acum niciun film nu a batut la incasari Titanicul, adica o tragedie romantata, ridicata la rang de megaproductie. Ca sa nu mai vorbim de varful topului de bestsellere de pe site-ul amazon.com…, scrie Ziarul Financiar.
Toate biletele low-cost pe un singur site. Inspirat de succesul zborurilor low-cost in Romania, Mihai Fanache, proprietarul Media Cafe, urmeaza sa lanseze in cateva zile un site care sustine ca gaseste in mai putin de doua minute toate ofertele de acest gen pe o anumita ruta, scrie Business Magazin.
Ahmetov, cel mai bogat om din Europa. Pentru a treia oara consecutiv, publicatia ucraineana „Korrespondent“ a prezentat propria sa lista a celor mai bogati oameni ai tarii. Cu 31,1 miliarde de dolari, primul loc a revenit patronului grupului de companii Sistem Capital Management (SCM), Rinat Ahmetov (foto), care devine, astfel, cel mai instarit locuitor al Europei si al CSI. Insumata, averea celor 50 de bogati ai Ucrainei este de doua ori mai mare decat bugetul statului, scrie Financiarul.com.
„La golf, oamenii de afaceri isi afla defectele ca sa stie unde sa atace”. Emil Manoiu, directorul general al Clubului Diplomatilor din Bucuresti, a vorbit intr-un interviu acordat DailyBusiness despre profilul jucatorului impatimit de golf, cum a evoluat acest sport si ce fac jucatorii romani cand terenurile existente in Romania nu le sunt de ajuns.
Mallurile se muta in suburbii. Preturile ridicate ale terenurilor imping centrele comerciale in afara oraselor. Sapte centre comerciale vor fi amplasate langa Bucuresti in urmatorii ani, scrie Romania libera.
Romania, locul 3 in UE la productia industriala. Romania s-a plasat in aprilie pe pozitia a treia in Uniunea Europeana in functie de ritmul de crestere a productiei industriale, cu un avans de 11% comparativ cu aceeasi luna a anului 2007, fiind devansata de Lituania si de Polonia, potrivit datelor biroului european de statistica Eurostat, scrie Cotidianul.