Sari direct la conținut

Business Report: Cora Muntean, ANCMMR: "Comerciantii mici si mijlocii sunt foarte afectati. Zilnic se inchid magazine"; O delegatie oficiala a agricultorilor din SUA vine in Romania in iunie. Dar sa vanda; Legea insolventei persoanelor fizice se va aplica din iunie

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Cora Muntean, ANCMMR: „Comerciantii mici si mijlocii sunt foarte afectati. Zilnic se inchid magazine”. Dezvoltarea fulminanta a marilor retaileri pare sa-i fi pus pe butuci pe comerciantii mici si mijlocii, in ultimii ani. Cel putin, asa arata calculele: multe dintre afacerile din retail, infiintate de intreprinzatori autohtoni, au intampinat mari probleme cu incasarile, odata cu aparitia in piata a unor nume internationale, branduri puternice in Vest. „Comerciantii mici si mijlocii sunt foarte afectati. Zilnic se inchid magazine. Am fost invadati de supermarketuri ale marilor lanturi de magazine. Am aplaudat si ne-am lasat fascinati si mintiti de ambalaje stralucitoare, sub care am gasit un produs fad, de multe ori mai scump si mai putin calitativ decat cel facut pentru tara de origine”, a declarat pentru Capital Cora Muntean, presedintele Asociatiei Nationale a Comerciantilor Mici si Mijlocii din Romania (ANCMMR). Cu alte cuvinte, „de dragul staniolului”, consumatorii sunt dispusi sa uite ce inseamna un hiper sau supermarket pentru economia romaneasca, scrieCapital.ro.

Vin americanii: O delegatie oficiala a agricultorilor din SUA vine in Romania in iunie. Dar sa vanda. O delegatie de americani cu afaceri in agricultura va veni in luna iunie in Romania pentru a cauta oportunitati de export in tara noastra. Ar vrea sa ne vanda de la tehnologii de ultima generatie, la echipamente agricole, lactate, fructe proaspete, produse cu valoare adaugata mare sau nuci. O delegatie de oameni de afaceri americani cu activitati in domeniul agricol vor ajunge in perioada 11-18 iunie in Romania si Ucraina pentru a cauta oportunitati de a-si vinde produsele si serviciile pe plan local. Misiunea, ce face parte dintr-un program menit sa sprjine exporturile SUA in tarile emergente, va fi condusa de unul dintre oficialii Agentiei pentru Agricultura a Statelor Unite ale Americii. „Participantii vor avea o oportunitate unica de a stabili relatii cu potentiali clienti si intermediari, de a interactiona cu oficiali guvernamentali si de a aduna informatii care sa ii ajute sa demareze sau sa isi extinda vanzarile in aceste doua piete importante din Europa de Est”, se arata intr-un anunt prin care Serviciul de Agricultura Straina (FAS) din cadrul USDA cauta potentiali participanti la misiune, anuntaEconomica.net.

Legea insolventei persoanelor fizice se va aplica din iunie. Legea insolventei persoanelor fizice se va aplica de la intai iunie anul acesta, daca si plenul Camerei Deputatilor va vota la fel ca deputatii din Comisia Juridica. Deputatii juristi au stabilit ca aplicarea initiativei ce reglementeaza falimentul personal nu trebuie sa astepte pana la finalul anului in curs, asa cum a hotarat Guvernul, ci doar pana la 31 mai 2016. Ciprian Nica, vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, care este for decizional, ne-a declarat: „Senatul a respins Ordonanta prin care Executivul a prorogat Legea insolventei persoanelor fizice, dar noi am zis sa mai lasam un timp pentru aprobarea normelor metodologice si am votat ca legea sa intre in vigoare la intai iunie”, informeazaBursa.ro.

ANAF improvizeaza in continuare: Codurile de TVA anulate „din oficiu” prin abuz se rezolva prin negocierea inspectori-companii. Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a rezolvat problema de sistem care a generat anularea din oficiu a codului de platitor de TVA pentru mari companii din Romania si se afla in plin proces de ￯negociere￯ cu companiile in cauza, mai exact cheama post-factum companiile pentru lamuri suplimentare, in baza carora le reemite aceste coduri. Chestiunea a fost discutata marti la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, cu ocazia vizitei presedintelui ANAF, Dragos Doros, chemat initial sa dea explicatii in legatura cu demersurile institutiei in scandalul Panama Papers. Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu s-a declarat dezamagit de pozitia pe care s-a situat seful ANAF in privinta efectelor produse de formularul 088, scrieCursdeguvernare.ro.

Hennessey Venom GT Spyder a devenit cea mai rapida decapotabila din lume. Hennessey Performance aniverseaza 25 de ani de la infiintare, iar pentru a sarbatori asa cum se cuvine frumoasa varsta, americanii au vrut sa faca ceva iesit din comun. Si au reusit. Acestia au adus pe pista un Hennessey Venom GT Spyder si au stabilit un nou record pentru cea mai rapida decapotabila din lume. La volanul vehiculului s-a aflat Brian Smith, directorul Ford Performance Racing School. Acesta a reusit sa ruleze cu 427,4 km/h si sa detroneze recordul detinut de Bugatti Veyron Super Sport Vitesse. Sub capota lui Hennessey Venom GT Spyder se afla un motor V8 biturbo de 7,0 litri care produce 1.451 CP si 1.744 Nm. Resursele sunt puse in valoare cu ajutorul unei transmisii manuale cu sase trepte. Acceleratia de la 0 la 96 km/h are loc in mai putin de 2,4 secunde, anunta24auto.ro.

Romania domina piata transferurilor de portofolii de credite neperformante din regiune, cu vanzari estimate la 2,5 miliarde de euro. In contextul in care vanzarile de portofolii de credite reprezinta o metoda tot mai frecventa de dezintermediere („deleveraging”), acestea continua sa fie un element strategic pentru banci. In acest context, piata portofoliilor de credite neperformante din regiune a castigat teren in 2015, iar Romania apare in topul regional al Europei Centrale si de Est, cu vanzari estimate (ce includ tranzactii in derulare la sfarsitul anului) la 2,5 miliarde euro, potrivit studiului Deloitte Deleveraging Europe 2015-2016. „Daca comparam volumul creditelor neperformante (NPL) tranzactionate in Romania in ultimii doi ani cu celelalte tari din regiune, putem spune cu certitudine ca Romania se numara printre cele mai active tari din regiune”, a spus Radu Dumitrescu, Director consultanta financiara Deloitte Romania, informeazaCapital.ro.

FMI a imbunatatit estimarile privind avansul economiei romanesti in 2016 pana la 4,2%. Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in crestere la 4,2% estimarile privind evolutia economiei romanesti in acest an, de la 3,9% cat estima in luna octombrie a anului trecut, potrivit celui mai nou raport ‘World Economic Outlook’, publicat marti de institutia financiara internationala, si citat de Agerpres. Conform prognozelor FMI, Irlanda este singura tara din Europa care va inregistra in acest an o crestere economica mai mare decat cea a Romaniei (5%), in timp ce pe ansamblu Europa va inregistra o crestere economica de 2% iar Europa Emergenta, regiune unde este inclusa si Romania, va inregistra un avans al PIB de 3,5%. „Cresterea in Europa Emergenta este preconizata sa ramana relativ stabila la 3,5% in 2016 si 3,3% in 2017. Activitatea in regiune a beneficiat de pe urma scaderii pretului petrolului si revenirea graduala din zona euro, dar nivelul ridicat al datoriilor in sectorul companiilor afecteaza investitiile private”, se arata in raportul „World Economic Outlook”, scrieEconomica.net.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro