Sari direct la conținut

Business Report: Cum poate lua credit oricine, de la restantier la somer si pensionar; NEPI a platit 148 milioane de euro, in numerar, pentru Promenada Mall; Cine este romanul care a luat europenilor 300 de milioane de euro pentru proiecte

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Cum poate lua credit oricine, de la restantier la somer si pensionar. Decesul creditului de nevoi personale prin banca a lasat loc unei puzderii de firme care acorda imprumuturi de consum pentru aproape oricine. De la credite speciale pentru pensionari, pentru studenti sau pentru restantieri pana la credite „pana la salariu” ori imprumuturi „fara adeverinta de venit” totul a devenit posibil. Atentie insa, costurile sunt pe masura riscului asumat de imprumutator. In domeniul imprumuturilor de consum cu valori mici si medii nimic nu mai este imposibil. O simpla cautare pe internet folosind criteriile „credite restantieri”, „credite fara adeverinta de venit” sau „credite rapide” va va da sute de rezultate. In joc a intrat chiar si o banca nou venita in Romania: TBI Bank anunta ca acorda credite dedicate pensionarilor, scrieEconomica.net.

NEPI a platit 148 milioane de euro, in numerar, pentru Promenada Mall. Fondul sud-african de investitii „New Europe Property Investments” (NEPI) a cumparat mall-ul Promenada de la „Raiffeisen evolution”. Pretul tranzactiei a fost de 148 milioane de euro, fiind platit in numerar, din resursele proprii NEPI, potrivit unui comunicat de presa, in conditiile in care investitia initiala a „Raiffeisen evolution” a fost de 130 de milioane de euro. Comunicatul mai spune: „In data de 31 octombrie 2014, NEPI, prin intermediul subsidiarei sale, NE Property Cooperatief U.A., a incheiat un acord pentru achizitia actiunilor emise si a drepturilor actionarilor in Floreasca City Center SRL de la RE Project Development SRL (n.r. Raiffeisen evolution) si Manierita Limited si rambursarea imprumutului datorat de Floreasca”. Astfel, se pare ca valoarea tranzactiei include si preluarea sau stingerea creditului de 95 milioane de euro pe care „Raiffeisen evolution” l-a contractat de la Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea centrului comercial, anuntaBursa.ro.

Prostitutia, drogurile, armele si cresterea economica in UE. Gulerele albe de la Comisia Europeana nu inceteaza sa ma uimeasca cu aberatiile economice pe care le decid pe banda rulanta. S-au promis multe, dar cresterea economica a intarziat sa apara. Statele au continuat sa imprumute masiv resurse, gradul de indatorare crescand alarmant. O crestere facuta in mare parte pe datorie si inflatie nu poate fi durabila. Masurarea cresterii economice se face pe baza unui indicator macroeconomic – Produsul Intern Brut (PIB), care are mari probleme de calcul si care aproximeaza din avion bunastarea unei natiuni, informeazaCapital.ro.

De ce a ajuns energia verde din vedeta in oaia neagra a sistemului energetic romanesc? De dragul unui mix energetic, pe care putine tari europene il mai au, Guvernul este dispus sa subventioneze in continuare producatorii nerentabili de energie electrica, atentie insa, din buzunarele altor producatori si implicit ale consumatorilor romani. Pe de alta parte, dupa mai bine de cinci ani, perioada in care a fost perceputa taxa de cogenerare de le fiecare dintre noi si au fost acordate suplimentar de catre autoritatile locale subventii pentru incalzirea centralizata, numarul romanilor care se debranseaza de la sistem este in continua crestere. Ce s-a ales de miliardele de lei pompate in centralele termice care au beneficiat de acest sprijin? Integral peEnergy-Center.ro.

Cine este romanul care a luat europenilor 300 de milioane de euro pentru proiecte. Cine spunea ca nu exista tineri de succes in Romania? L-am cunoscut pe Bogdan Hossu, un tanar de 29 de ani, fondatorul unei companii care are domeniul de activitate atragerea de fonduri europene, iar rezultatele sunt remarcabile cu fonduri atrase in valoare de 300 de milioane de euro. Wise Finance Solutions a aparut doi ani mai tarziu mai mult dintr-o necesitate. Bogdan Hossu dorea sa acceseze fonduri europene pentru compania de IT si serviciile de consultanta pe care le-a incercat nu i-au oferit suportul de care avea nevoie, anuntaEconomica.net.

Mercedes-AMG preia 25% din MV Agusta. In ultimul timp, constructorii germani de automobile par tot mai atrasi de lumea moto. Dupa ce Audi a preluat Ducati, iata ca se confirma si zvonurile in privinta celor de la MV Agusta si Mercedes-AMG. Gigantul german a preluat 25% din capitalul celebrului producator de motociclete. Este vorba de un acord de cooperare pe termen lung intre producatorul italian si filiala sportiva Mercedes-AMG. In plan financiar, se pare ca tranzactia se cifreaza undeva intre 30 si 40 de milioane de euro, Daimler urmand sa isi numeasca reprezentantul in consiliul de administratie. Va fi interesant de urmarit cum se va traduce in fapte acest parteneriat auto-moto. Un prim rezultat ar putea fi procesul de „downsizing” – si nu doar pentru motoarele motocicletelor, anunta24auto.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro