Sari direct la conținut

Business Report: Directorii de investitii castiga minimum 100.000 euro pe an, fara bonusuri; Phelps, laureat Nobel: Romania trebuie sa aleaga intre o economie dinamica si una de rutina; Imagini inedite cu un posibil Mi.To cabrio

HotNews.ro

Directorii de investitii castiga minimum 100.000 euro pe an, fara bonusuri. Un director de investitii care lucreaza pentru un fond de private equity are un salariu anual de peste 100.000 de euro, insa veniturile incasate din urma tranzactiilor sunt de pana la de zece ori mai mari decat castigul anual salarial, scrie Ziarul Financiar.

Strainii vad in negru viitorul economiei romanesti. Chiar daca, in momentul de fata, indi­catorii economici nu arata „prea rau”, strai­nii nu vad cu ochi buni viitorul economiei romanesti. Concluzia este evidentiata intr-un studiu realizat de Centrul European pen­tru Cercetare Economica (ZEW) impre­una cu Erste Bank si citat de Financiarul.

Phelps, laureat Nobel: Romania trebuie sa aleaga intre o economie dinamica si una de rutina. Politicile financiare ale BNR trebuie sa tina in frau indicatorii economici fara insa a neglija nevoia mediului de afaceri de a se dezvolta dinamic, pe baza investitiilor inovative, a spus miercuri Edmund Phelps, in cadrul unui seminar economic, scrie DailyBusiness.ro.

Boomul salariilor, risc de inflatie si concedieri. Majorarea salariilor cu 24,8% in luna aprilie, pana la un nivel mediu de 1.282 de lei (350 de euro), reprezinta “un atac direct la competitivitate”, a avertizat ieri viceguvernatorul BNR, Eugen Dijmarescu, scrie Business Standard.

Imagini inedite cu un posibil Mi.To cabrio. Vanzarile pentru Alfa Romeo Mi.To, concurentul lui Mini, vor incepe peste ceva vreme. Dar asta nu inseamna ca fanii decapotabilelor nu se pot gandi deja la un Mi.To cabrio. Colegii de la InfoMotori.com s-au incumetat chiar sa creeze o schita in care este ilustrat un astfel de exemplar, scrie StiriAuto.ro.

Viitorul SUV BMW X1, asamblat la Leipzig. Viitorul SUV premium de dimensiuni mici BMW ar putea fi realizat la Leipzig, acolo unde, in prezent, se asambleaza Seria 3 si versiunile in 3 usi coupe si cabrio de la Seria 1, intr-o cadenta zilnica de pana la 700 unitati. Investitia BMW in fabrica de la Leipzig se va ridica la peste 100 milioane de euro, scrie AutoNews.ro.

Terenurile Romaero, evaluate la 221 mil. euro. Romaero Bucuresti (RORX), care ofera servicii de reparatii si mentenanta pentru aeronave, detine terenuri in valoare de peste 800 mil. lei (221 mil. euro) in zona Baneasa, potrivit raportului anual, scrie Ziarul Financiar.

Portul Constanta ofera 120 ha pentru Voestalpine. Administratia Porturilor din Constanta a decis sa puna la dispozitia liderului austriac al metalurgiei, Voestalpine, 120 de hectare din port daca acesta va decide sa construiasca in Romania cel mai mare combinat siderurgic. Austriecii mai cauta 480 hectare de teren pentru amplasarea combinatului intre Constanta si Agigea, scrie Romania libera.

Avioanele lui Tender ataca in linie. Jetran Air, compania achizitionata in urma cu doua saptamani de omul de afaceri Ovidiu Tender, ia in considerare intrarea din 2009 pe piata zborurilor regulate, scrie Business Magazin.

Si Romexterra iese din sistemul pensiilor private. Cei 4.854 de participanti la fondurile administrate de catre cele patru societati care au renuntat la aceasta afacere reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 aderenti la sistemul Pilonului II, scrie Cotidianul.

Rompetrol Gas a preluat pachetul majoritar la MoldInterGaz Moldova. Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din grupul Rompetrol, a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni al importatorului si distribuitorului de GPL MoldInterGaz Moldova din Republica Moldova. Rompetrol este deja prezent pe piata petroliera din Republica Moldova prin distributia de carburanti, scrie Financiarul.

Scumpiri mari la energie in UE, moderate in Romania. Consumatorii din Europa vor suporta cresteri importante ale tarifelor energiei la furnizor in 2008, pe fondul avansului costurilor de productie si de distributie, generat de pretul-record al titeiului, scrie Business Standard.

Contributia angajatilor pentru asigurarile de sanatate, redusa la 5,5%. Contributia lunara a angajatilor pentru asigurarile sociale de sanatate va fi, de la 1 iulie, de 5,5%, fata de 6,5% cat este in prezent, potrivit legii bugetului de stat pe anul in curs, scrie DailyBusiness.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro