Sari direct la conținut

Business report: Harta autostrazilor. Constructorii care au facut cele mai mari progrese in ultima luna; Cum ar putea arata urmatorii 2 ani dupa cresterea record din 2016. Prognozele analistilor din doua banci pentru 2017 si 2018; CERT-RO s-a alaturat campaniei impotriva malware-ului pe dispozitivele mobile

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Harta autostrazilor. Constructorii care au facut cele mai mari progrese in ultima luna. Cele mai mari progrese in constructia soselelor de mare viteza au fost inregistrate in ultima luna pe santiere proaspat deschise precum lotul 2 din autostrada Targu Mures-Ogra (atribuit Strabag) si primii 3 kilometri din autostrada Bucuresti-Brasov (Aktor), dar si pe santiere mai vechi precum lotul 3 al autostrazii Sebes-Turda (Tirrena Scavi) si pe lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva (Salini). Cel mai mare avans al lucrarilor, de 7,07 puncte procentuale, a fost consemnat in ultima luna pe lotul 2 din autostrada Targu Mures-Ogra. Gradul de executie a lucrarilor efectuate de austriecii de la Strabag cu romanii de la Straco a urcat de la 3,24% in septembrie la 10,31% in octombrie, conform datelor actualizate de catre Compania de Drumuri, centralizate de catre membri ai forumului de infrastructura peundemerg.ro (galerie foto). Constructorul grec Aktor a demarat lucrarile pe ciotul de 3 kilometri din autostrada Bucuresti-Brasov, gradul de executie dupa prima luna fiind de 6%, informeazaEconomica.

Cum ar putea arata urmatorii 2 ani dupa cresterea record din 2016. Prognozele analistilor din doua banci pentru 2017 si 2018. Masurile administrative si politicile fiscale pentru stimularea consumului isi vor fi epuizat capacitatea de a sustine ritmul de crestere economica, deja incepand cu anul 2017. Dupa o crestere cu 7,2% in 2016, consumul privat isi va diminua avansul anual pana la 4% anul viitor si pana la 3,9 % in 2018, potrivit estimarilor Bancii Transilvania. La randul lor, analistii de la Erste Group Research vad si ei o reducere accentuata a ritmului de crestere anuala a consumului privat de la 8% in 2016, la 5% in anul viitor si la 3,9% in 2018. Ca urmare, cresterea economica a Romaniei se va diminua de la 5% in 2016 in termeni de produs intern brut (PIB), potrivit estimarii Bancii Transilvania (4,5% potrivit Erste Group Research), pana la 3,8% (3,3%), in 2018. Banca Transilvania duce estimarile pana in 2018, cand prevede o crestere de 3%. Un nivel de 3% ar fi, poate, satisfacator pentru o economie dezvoltata, dar este sigur insuficient pentru o economie in dezvoltare (emergenta), care trebuie sa-si fructifice potentialul – potrivit economistilor dupa ale caror estimari se ghideaza, de obicei, marile afaceri, scrieCurs de Guvernare.

CERT-RO s-a alaturat campaniei impotriva malware-ului pe dispozitivele mobile. CERT-RO (Centrul de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica) s-a alaturat campaniei impotriva malware-ului pe dispozitivele mobile, organizata de Europol la nivel international, care se va derula in 22 de tari membre ale Uniunii Europene si trei state din afara UE. „Incidentele provocate de malware pentru dispozitivele mobile sunt pe un trend ascendent la nivel mondial. Telefoanele inteligente sunt esentiale in interactiunile pe care le avem”, a declarat directorul general al CERT-RO, Augustin Jianu. „Sigur, ne simplifica viata, dar de multe ori o pot complica. Infractionalitatea in spatiul cibernetic vizeaza exploatarea vulnerabilitatilor sistemelor, dar si neatentia utilizatorilor. Folosirea necorespunzatoare a dispozitivelor mobile poate produce pierderi financiare si scurgeri de date personale in mediul online. Scopul acestei campanii este de a informa utilizatorii dispozitivelor mobile, cu privire la pericolele existente, si de a prezenta sfaturi de securitate esentiale pentru o protectie adecvata”, a mai spus Jianu, arataCapital.

Avanpremiera: Viitorul Opel Meriva va fi un crossover. Viitorul Opel Meriva va abandona caroseria de monovolum, cazuta in dizgratia clientilor, si se va transforma intr-un soft-crossover, profitand de trendul ascendent pe care se afla in prezent SUV-urile. Declaratia ii apartine sefului Opel, Karl-Thomas Neumann. Potrivit acestuia, viitorul model va avea un design „foarte stilizat”, dar mai putin extrem decat al SUV-ului gamei Opel, Mokka. Reteta pregatita de germanii de la Opel a fost deja testata cu succes de catre francezii de la Renault si PSA. Peugeot a inlocuit monovolumele 3008 si 5008 cu crossovere avand aceeasi denumire. Renault a migrat, de asemena, Espace si Scenic catre o silueta mai apropiata de imaginea SUV-urilor. Viitorul Opel Meriva va fi construit, similar viitoarei Zafira, pe o platforma a grupului PSA, ca rezultat al partenereiatului existent intre cei doi producatori. Meriva va fi produs in continuare in Spania, la Zaragoza. Tot acolo vor fi produse si viitoarele modele inrudite, Peugeot 2008 si Citroen C3 Picasso, relateazaAuto-Bild.

Actiunile europene au pierdut avansul, trase in jos de companiile farmaceutice si energetice. UniCredit s-a apreciat cu 4%. Actiunile europene au pierdut castigurile din prima jumatate a zilei si au incheiat prima sesiune din aceasta saptamana cu un declin marginal, de sub 0,1%, trase in jos de companiile farmaceutice si energetice. Indicele pan-european Europe Stoxx 600 s-a depreciat cu 0,01%, dupa ce pe parcursul zilei a crescut cu pana la 0,8%, sustinut de avansul titlurilor din Spania, unde un acord politic convenit in weekend a pus capat blocajului de formare a unui guvern conservator de catre Mariano Rajoy, dar si de datele peste asteptari privind economia zonei euro. Indicele Markit referitor la intentiile de achizitii ale managerilor din industrie din zona euro a urcat la 53,3 puncte in octombrie, cel mai ridicat nivel din ultimele 30 de luni. Totodata, indicele Markit pentru sectorul serviciilor a atins 53,5 puncte, cea mai mare valoare din ultimele noua luni. Analistii estimau un punctaj de 52,6 puncte pentru sectorul industriei si de 52,4 puncte pentru servicii, noteazaProfit.

Angajari pe salarii nete care ajung la 3.500 lei lunar. Iata oferta de munca.Economicava spune care este oferta de munca disponibila in aceasta perioada in Romania, platita cu salarii care pornesc de la 900 lei si ajung la 3.500 lei lunar. Angajatorii cauta de la agenti call center, conductor auto, pana la ingineri. O companie angajeaza doi ingineri service aparatura medicala. Te califici pentru acest post daca ai cunostinte solide de engleza, esti de profesie inginer (electronica – electromecanica sau automatica) cu experienta in activitatea de service aparatura complexa, esti meticulos si iti place sa lucrezi cu oamenii. Candidatii sunt ofertati in perioada de proba de trei luni cu salariul de 2.500 lei net lunar, dupa perioada de proba salariul creste la 2.800 lei lunar, iar dupa un an sau doi de munca in companie salariul net lunar creste la 3.000 lei – 3.500 lei. De asemenea, candidatii selectati pe acest post vor primi masina de serviciu in folosire exlusiva, laptop, telefon mobil si vor participa la cursuri de formare in strainatate.

Ministerul Transporturilor anunta restructurarea companiei TAROM, in primavara anului viitor. Ministerul Transporturilor va face o restructurare a companiei TAROM, in primavara anului 2017, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Mosteanu, dupa audierea conducerii TAROM in Comisia de Transporturi din Senat, potrivit Mediafax. „In curand va fi semnat contractul pentru consultanta si vom avea un raport al unui consultant international undeva in primavara anului viitor, care va explora mai multe rute de pozitionare a acestei companii si, in functie de decizia care se va lua atunci, se va sti si structura flotei. Neaparat inainte sa bagam banii romanilor intr-o flota noua, trebuie sa restrcuturam compania, deci urmatorul pas dupa raportul consultantului va fi o restructurare a companiei, care chiar daca va fi dureroasa,va trebui neaparat asumata de urmatorul Guvern, urmatorul Parlament”, a declarat Ionut Mosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, citat deRomania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro